Ανατομία του συναισθήματος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
30/03/2018 - 01/04/2018

ΩΡΕΣ/TIME
12:00 am

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης


Κάθε άνθρωπος, από τη σύλληψη του κιόλας, υπόκειται σε πληθώρα επιδράσεων. Η κυοφορία, ο τοκετός και η ανατροφή διαμορφώνουν σταδιακά τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτείται σε όλα τα επίπεδα, σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά, πνευματικά και καθορίζουν το μετέπειτα τρόπο συσχέτισης με τον Εαυτό, τους συνανθρώπους και τον κόσμο.

Ως θεραπευτές της Βιοσύνθεσης ασχολούμαστε με διάφορα πεδία της ζωής: το σώμα, την αναπνοή, τα συναισθήματα, τις σχέσεις, τις εικόνες, τη γλώσσα, την ουσία. Χρησιμοποιούμε διάφορες ιδέες, μεθόδους και διαύλους επαφής για να αποκαταστήσουμε παλμικότητες (δλδ ελεύθερη ρυμθική κίνηση από τον ένα πόλο στον άλλο).

Ο David Boadella δηλώνει ότι υπάρχουν τουλάχιστο πέντε (5) είδη σχέσεων μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Μια από αυτές είναι η εκπαίδευση και εξάσκηση. Εργαζόμενοι με το σώμα το διδάσκουμε να εκτελεί σωστή κίνηση. Αλλά τι είναι η «σωστή κίνηση»; Κάθε πρόσωπο μπορεί να κινηθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο. Κάνοντας μεγάλες σε έκταση και γρήγορες κινήσεις το πρόσωπο χρησιμοποιεί μόνιμα στερεότυπα που δεν είναι πάντοτε βέλτιστα. Εκτός αυτού, η μυική δραστηριότητα απουσία αισθήσεων δεν οδηγεί σε μακροχρόνιες ψυχολογικές και φυσικές αλλαγές. Παρ’ όλα αυτά πολλοί θεραπευόμενοι δεν καταλαβαίνουν τι εννοούμε όταν μιλάμε για αισθήσεις και τους προτρέπουμε να ακολουθήσουν τις κινητικές παρορμήσεις τους. Έτσι, πρέπει να εξηγήσουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να «νοιώσουν». Αλλιώς η εργασία μας μετατρέπεται σε είδος γυμναστικής ή αποκτά καθαρά μεταφορικό χαρακτήρα.

Βασισμένοι στην εμπειρία των bodynamics, δημιουργήσαμε το Έργο Ανατομίας Κινήσεων (Anatomy of Movements Project). Ανακαλύψαμε ότι η εργασία με τα Όρια χωρίς κεντράρισμα και επαφή με την πραγματικότητα είναι τυπική και αναποτελεσματική. Για περαιτέρω διεξοδική εργασία είναι απαραίτητη η εξερεύνηση του πραγματικού εσωτερικού χώρου και η δημιουργία ενός φυσικού περιέκτη γύρω του. Για να το κάνουμε σωστά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους μύες από αυτούς που αναφέρει το Bodynamic. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γνωρίσουμε μερικούς μύες που είναι σημαντικοί στην εργασία με το κεντράρισμα και τα όρια, και περιοχές του σώματος που εμπειρικά συνδέονται με διαφορετικούς τύπους ορίων.

Η Victoria Berezkina – Orlova είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια της Βιοσύνθεσης, διοργανώτρια του μακροχρόνιου Διεθνούς Προγράμματος Σωματικής Ψυχοθεραπείας της Βιοσύνθεσης στη Ρωσία, Διεθνής Εκπαιδεύτρια Βιοσύνθεσης, Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Σωματικής Ψυχοθεραπείας, και του Ρωσικού Ιδρύματος Βιοσύνθεσης.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας το 1982 με πτυχίο ψυχολόγου (ισοδύναμο ΒΑ).

Μετεκπαίδευση: Πιστοποιημένη θεραπεύτρια Bodynamic, ψυχολόγος – σύμβουλος οικογενειών και ατόμων, ψυχοθεραπεία οριακών καταστάσεων παιδιών και εφήβων, προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε σωματικά προσανατολισμένη ψυχοθεραπεία, εργασία με PTSR, ψυχόδραμα, Γιουνγκιανή αναλυτική ψυχολογία, θεραπεία εστιασμένη σε σύντομη λύση, γκεστάλτ, εκπαίδευση στην ηθοποιία, μακροχρόνια προγράμματα στην process psychotherapy και την ψυχοθεραπεία τραύματος.

Οι κύριες κατευθύνσεις της επαγγελματικής δραστηριότητας είναι: ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική ψυχολογία, εργασία ως εκπαιδεύτρια σε διάφορα προγράμματα.

Κύριο επαγγελματικό ενδιαφέρον: σωματικά προσανατολισμένη ψυχοθεραπεία.

Κύριο χόμπυ: ταξίδια στην Αφρική.

Το εργαστήριο αφορά όσους θέλουν να εξισορροπήσουν το Σωματικό Εγώ τους και τον τρόπο που οριοθετούνται, εκούσια ή ακούσια, στις διαπροσωπικές σχέσεις τους. Αφορά όχι μόνο θεραπεύτριες/ές της Βιοσύνθεσης αλλά και αυτούς άλλων ψυχοθεραπευτικών μεθόδων.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 180€
Παρασκευή: 18:00-22:00
Σάββατο: 10:00-16:00
Κυριακή: 10:00-16:00

Loading Map....