“Ακροβατώντας στα 2000+2 πρόσωπα της ομάδας”

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
07/12/2019 - 08/12/2019

ΩΡΕΣ/TIME
5:00 pm - 8:30 pm

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης


Ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι με τον ψυχοθεραπευτή Πέτρο Θεοδώρου

Τον Απρίλιο του 2019, πραγματοποιήθηκε ένα 12ωρο εκπαιδευτικό – βιωματικό εργαστήρι με τον ίδιο τίτλο – στον τότε τίτλο, τα «πρόσωπα» της ομάδας ήταν 1000+1…
Φέτος, σε δυο 3ωρα, γίνεται η κατά μία έννοια «συνέχεια» εκείνου του εργαστηρίου, διατηρώντας ωστόσο, λόγω της δομής της, τη δική της αυτονομία.

Και είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο, το οποίο καθιστά το τωρινό εργαστήρι πιθανά ενδιαφέρον, επίσης για κάποιον που δεν ήταν στην 1η συνάντηση.
Κι ακόμη, το εργαστήρι απευθύνεται όχι μόνο σε θεραπεύτριες/ές της Βιοσύνθεσης αλλά και σε σπουδαστές και επαγγελματίες άλλων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την έννοια της «ομάδας» και του συντονισμού της.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει στην αρχή μία γενική θεωρητική εισήγηση για τον πυρήνα της προσέγγισης της έννοιας «ομάδα» και του τι σημαίνει «δουλεύω με ομάδα».
Στη συνέχεια, το εργαστήρι θα εξελιχτεί με βάση ερωτήσεις και θέματα που θα φέρουν οι συμμετέχοντες (παλιοί και καινούριοι), ώστε ο καμβάς της 6ωρης συνολικά εκπαίδευσης, να αναπτυχθεί σε σχέση με τις ανάγκες της ομάδας.
________________________

Κάποιες κεντρικές ιδέες – άξονες της συγκεκριμένης εξερεύνησης της «ομάδας», στις οποίες βασίζονται και τα δύο εργαστήρια, είναι οι εξής:

**** Πολύ πρόσφατα και άκρως θεαματικά βήματα της νευροβιολογίας εμπλούτισαν εντυπωσιακότατα τις απόψεις μας για τη σωματική και μη συνειδητή βάση του τρόπου με τον οποίο χτίζεται η πρωτογενής αυτοσυναίσθησή μας. Δηλαδή, η ικανότητά μας να νιώθουμε αδιαλείπτως, καθώς και να μπορούμε να αρθρώνουμε λεκτικά και να εννοούμε ψυχολογικά, το τόσο αυτονόητο για τον νου μας «εγώ είμαι».
**** Με αυτό το θεμέλιο, σήμερα ανοίγονται νέες συναρπαστικές αντιλήψεις για πάρα πολλά πράγματα. Για το πώς συνθέτουμε σε επίπεδο μικροδομής και πέρα από το συνειδητό βασίλειο του νου όλα τα βιώματά μας. Για το πώς αλληλεπιδρούμε μη συνειδητά και σωματικά κατά τις συναντήσεις μας. Για το τι είναι το υλικό των συναισθημάτων μας. Για τη νοητική αλλά και τη συγκινησιακή όψη της λέξης «νόημα». Για το πώς αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση και ο σιωπηλός (μη συνειδητός) διάλογος των αδιαλείπτως ομιλούντων σωμάτων μας.

**** Όλη αυτή η νέα γνώση συμβάλλει καθοριστικά στο τι σημαίνει η έννοια «ομάδα» και, ειδικότερα, στο πώς διαχειρίζεται ένας συντονιστής μια οποιουδήποτε είδους ομάδα που δουλεύει με την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία και την ψυχοθεραπεία.
Η θεωρία συστημάτων και η θεωρία πεδίου, ο ολισμός, η φαινομενολογία, είναι μόνον ενδεικτικά κάποιους από τους χώρους γνώσης οι οποίοι, σε συνδυασμό με τις παραπάνω εξελίξεις, αποσαφηνίζουν και εμπλουτίζουν πάρα πολύ τα εργαλεία για τον συντονισμό τέτοιων ομάδων.

___________________________

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο ΕΚΒ στο τηλ. 210 6836485 ή στο email info@biosynthesis.gr

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
7 – 8 Δεκεμβρίου 2019
Σάββατο και Κυριακή
Ώρα: 17:00-20:30
Κόστος: 80 ευρώ
ΧΩΡΟΣ
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, Στρ. Αλέξανδρου Παπάγου 13, Χαλάνδρι

Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης
Διεύθυνση: Στρ. Αλ. Παπάγου 13, 15234, Χαλάνδρι
Επικοινωνία: Τηλ/Fax. 210 6836485, 6944169447 mailto:info@biosynthesis.gr
Ώρες Γραμματείας: Δευτέρα & Παρασκευή: 10:00 – 16:00
Web: www.biosynthesis.gr
Facebook: Ελληνικό κέντρο Βιοσύνθεσης
Twitter: biosynthesis.gr

Πέτρος Θεοδώρου

Ψυχοθεραπευτής, μέλος της E.A.G.T. (του Ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου για τη θεραπεία Gestalt) και πιστοποιημένος επόπτης. Το φάσμα της δουλειάς του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει: άτομα, ζευγάρια, Οργανισμούς, διάφορα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, ομάδες αυτογνωσίας – ψυχοθεραπείας – εκπαίδευσης – εποπτείας, εθελοντισμό (απεξάρτηση, προγράμματα εφήβων, Ιδρύματα, φυλακές κλπ), εκπαίδευση στην αυτοσχεδιαστική δράση “Playback Θέατρο”.
Εστιάζεται σε υπαρξιακά θέματα (απώλεια, μοναξιά, ματαιότητα, ευθύνη, επιλογή) καθώς και τις σχέσεις έρωτα – αγάπης – επιθυμίας.
Για όλα αυτά συγγράφει συστηματικά (άρθρα, βιβλία – Ελληνικά και Αγγλικά) και από το 2006 πραγματοποιεί συστηματικά διαλέξεις και βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοθε¬ραπείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει 3 βιβλία, εκ των οποίων τα δύο κυκλοφορούν και σε Αγγλικές εκδόσεις.

www.petrostheodorou.gr petrosthu@gmail.com
fb profile: Petros Theodorou you tube channel: Petros Theodorou τα 3 βιβλία του Π.Θ. τα live video (στο 2018) του Π.Θ.

Loading Map....