Μαριέλλα Σακελλαρίου

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ της Γερμανίας (Dipl. Soz). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMD) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εκπαιδεύτηκε στη σωματική θεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης από την Λίλυ Αναγνωστοπούλου και συμμετείχε ως εκπαιδευόμενη σε σεμινάρια Τραύματος στο Heiden της Ελβετίας με εκπαιδευτές τoυς David Boadella και Sylvia Specht- Boadella.

Στην επαγγελματική της πορεία εργάστηκε σε διακρατικά Προγράμματα κοινωνικής δράσης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ουσίες και την υποστήριξη της ένταξης στην εργασία γυναικών, νέων ανέργων και αποφυλακισμένων. Τα τελευταία 18 έτη εργάζεται ως διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού με ευθύνη στην επιλογή, εκπαίδευση και τα συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στοv τομέα της ψυχοθεραπείας υποστήριξε το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης σε εθελοντική βάση στην πενταετή εκπαίδευση (Τ6) νέων ψυχοσωματικών θεραπευτών (εκπαίδευση, ομαδική διεργασία και ατομικές συνεδρίες) και στα σεμινάρια αντιμετώπισης τραύματος που διενεργεί το κέντρο. Στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται θέματα διεργασίας και ανάπτυξης θεραπευτικής ταυτότητας, θέματα γυναικείας ταυτότητας και διατροφικών διαταραχών καθώς και η συντρόφευση της μετάβασης από τη ζωή στο θάνατο. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται ζητήματα αντιμετώπισης της εξάρτησης και η στήριξη και ανάπτυξη μελών οικογένειας εξαρτημένων με έμφαση στον αλκοολισμό. Συμμετείχε στις ετήσιες συναντήσεις θεραπευτών της Βιοσύνθεσης στην Επίδαυρο ως εκπαιδεύτρια με εργαστήρια στο θέμα της «σχέσης με την τροφή» και στο θέμα της «ευαλωτότητας του θεραπευτή».

Μιλά άπταιστα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά και καλά γαλλικά και ισπανικά.