Βιοσύνθεση- Ψυχοσωματική φροντίδα

Καλούμαστε «ν´αφήσουμε κάτι γλυκό και ουσιαστικό στο στόμα του κόσμου .»
“leave something of sweetness and substance in the mouth of the world “
Brian Greene,σύγχρονος θεωρητικός φυσικός
Πηγή: Brain Pickings
Η Βιοσύνθεση είναι μια ολιστική μέθοδος σωματικής ψυχοθεραπείας.Προσεγγίζει τον άνθρωπο ως αδιάσπαστη ενότητα σώματος και ψυχής.Βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με όλα τα συστήματα που μπορούν να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο επειδή κατανοεί ότι κανένα σύστημα δεν κρατά αποκλειστικά το κλειδί της θεραπείας.
Κεντρικός άξονας της θεραπείας με τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης είναι η ανθρώπινη επαφή. Το πρόγραμμα της Ψυχοσωματικής Φροντίδας περιλαμβάνει δράσεις που αποσκοπούν στο να φέρουν τον άνθρωπο κοντά στις πραγματικές του ανάγκες.Ιδιαίτερα σε μια εποχή που βάλλεται οτιδήποτε τρυφερό και ανθρώπινο, η ανάγκη των θεραπευτών και σπουδαστών του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης είναι να δράσουν προς τη κατεύθυνση της αποκατάστασης και ανταπόκρισης στη βασική ανθρώπινη ανάγκη για επαφή και επικοινωνία.
Μέσα από αυτή τη σελίδα προσφέρονται δράσεις που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό.Θελουμε να διατηρήσουμε στις ψυχές μας την ελπίδα με το να δημιουργούμε προγράμματα που στοχεύουν στο κοινό καλό, μας φέρνουν κοντά και δίνουν νόημα στη ζωή μας.
Λίλη Αναγνωστόπουλου Ph.D
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια
Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης

Για περισσοτερες πληροφορίες, πατήστε εδώ