Συνάντηση Θεραπευτών της Βιοσύνθεσης στο Heiden

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
26/05/2017 - 27/05/2017

ΩΡΕΣ/TIME
1:00 μμ - 3:00 μμ

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
IIBS


Στη νέα συνάντηση θεραπευτών της Βιοσύνθεσης στο Heiden που θα πραγματοποιηθεί στις 26 – 27 Μαϊου 2017, Ο David Boadella θα παρουσιάσει νέο υλικό πάνω στη Βιοσύνθεση και η Μαριέλλα Σακελλαρίου το Βιωματικό Εργαστήριο: «Χείρων Κένταυρος – Ο πληγωμένος θεραπευτής”, Ανθεκτικότητα και ευαλωτότητα στη θεραπευτική σχέση – Μια προσέγγιση της Βιοσύνθεσης

Η συνάντηση ξεκινά την Παρασκευή 13:00 – 18:00 και τελειώνει το Σάββατο στις 15:00.
Παρασκευή απόγευμα: Καλωσόρισμα και ανοιχτό στρογγυλό τραπέζι- Σεμινάριο με τον David Boadella / Θεωρία και Πράξη
Παρασκευή βράδυ: Γεύμα στο Thai Ambiente
Σάββατο πρωί: Σεμινάριο από τη Μαριέλλα Σακελλαρίου
Σάββατο απόγευμα Ομαδική συζήτηση-ανταλλαγή

Εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@biosynthesis.org

Πιο αναλυτικά για το βιωματικό εργαστήριο της Μαριέλλας Σακελλαρίου: «Χείρων Κένταυρος – Ο πληγωμένος θεραπευτής”
Η διαπροσωπική επικοινωνία ανάμεσα στον θεραπευτή/τρια και τον θεραπευόμενο/η αποτελεί πρωταρχικό εργαλείο της θεραπευτικής σχέσης στην προσέγγιση της «Βιοσύνθεσης». Πραγματώνεται με την μεταβίβαση και την αντί-μεταβίβαση στον «τρισδιάστατο» θεραπευτικό χώρο, αξιοποιώντας όλες τις διόδους της ανθρώπινης επικοινωνίας: τα συναισθήματα, τις σκέψεις, την διαίσθηση, τις σωματικές αισθήσεις. Σε αυτή την διεργασία ο θεραπευτής με την προσωπικότητα και τις εμπειρίες του ενσαρκώνει τον καταλύτη του «θεραπευτικού γίγνεσθαι». Ο μύθος του «Χείρωνα Κένταυρου» ζωντανεύει αλληγορικά την μορφή ενός σοφού και πράου, «πληγωμένου θεραπευτή». Ο Χείρωνας βιώνει τις επιπτώσεις του τραυματισμού του, τις αντιφάσεις της ανθρώπινης και θεϊκής ύπαρξής του, την δυνατότητά του να θεραπεύει τους άλλους αλλά όχι τον εαυτό του. Υπηρετεί την ίαση και την ζωή αλλά επιλέγει για τον εαυτό του τον θάνατο ως μόνη διέξοδο από τον «ανίατο» τραυματισμό του. Στα χνάρια του μύθου η σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου αποτελεί μια αρχετυπική δυάδα, η οποία ταλαντεύεται ανάμεσα σε πολικότητες: υγείας και ασθένειας, δύναμης και αδυναμίας, αρσενικού και θηλυκού, ζωής και θανάτου. Τα μέλη της συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι φορείς και των δύο πόλων, με σημαντικούς κινδύνους αλλά και ευκαιρίες για την έκβαση της θεραπείας. Στο προτεινόμενο βιωματικό εργαστήρι αναδεικνύουμε μέσα από την θεωρητική ενασχόληση τα κεντρικά υπαρξιακά μηνύματα που ο μύθος αυτός «κυοφορεί» για τον ενσώματο θεραπευτή. Την οπτική συμπληρώνουμε στο βιωματικό μέρος με την διερεύνηση και τον πειραματισμό με επίκεντρο τον «ενσώματο εαυτό» και την «ενσώματη θεραπευτική σχέση». Ρίχνουμε ένα πρώτο φως «στη σκιά» που εισάγει η «τραυματισμένη ύπαρξη» μας ως θεραπευτές στον «τρισδιάστατο θεραπευτικό χώρο» εξερευνώντας τις δυνατότητες μετασχηματισμού της εμπειρίας και τις ευκαιρίες προσωπικής μας ανάπτυξης.

Μαριέλλα Σακελλαρίου, Κοινωνιολόγος (Dipl. Soz., MSc HRMD), Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Jr. Trainer Βιοσύνθεσης. Εκπαιδεύτηκε από την Λ. Αναγνωστοπούλου και τους David και Sylvia Boedellα. Συντόνισε διακρατικά έργα κοινωνικής δράσης και σήμερα είναι Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού. Ψυχοθεραπευτικά δραστηριοποιείται με ατομικές συνεδρίες & στην εκπαίδευση του ΕΚΒ. Επικεντρώνεται σε θέματα «τραύματος», συγκρότησης ενσώματης θεραπευτικής & γυναικείας ταυτότητας & μετάβασης από την ζωή στο θάνατο.

Φόρτωση χάρτη...