Σεμινάριο με θέμα ¨Απώλεια – Πένθος – Θάνατος” στον σύλλογο καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
10/05/2017

ΩΡΕΣ/TIME
5:00 pm - 10:00 pm

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Σύλλογος Καρκινοπαθών "Κ.Ε.Φ.Ι."


ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ
Λίλη Αναγνωστοπούλου, PhD, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Ιδρύτρια & Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης

Σε αυτό το σεμινάριο το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης διερευνά το θέμα της απώλειας, του θανάτου και του πένθους.
Κατά τη διαδικασία της αποχώρησης ενός προσώπου οι ρόλοι αντιστρέφονται, οι σχέσεις εισέρχονται σε μια φάση αναθεώρησης από όλα τα μέρη. Οι δεσμοί δοκιμάζονται, δημιουργούνται ευκαιρίες για αλλαγές, ακόμη και για επαναδιαπραγμάτευση ανεπίλυτων ίσως θεμάτων.
Οι προθανάτιες εμπειρίες μεταβάλλουν την πνευματικότητα και τις προσωπικές αξίες και ανοίγουν νέους ορίζοντες θεώρησης της ζωής. Τα συναισθήματα είναι έντονα, τόσο πριν όσο και μετά το θάνατο. Μετά απ’ αυτόν, το αρχικό σοκ της απώλειας, η άρνηση, ο θυμός, η λύπη, η αποδιοργάνωση δίνουν σταδιακά τη θέση τους στη διαπραγμάτευση της νέας κατάστασης και την αποδοχή. Θα εξετάσουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να δούμε τα συναισθήματά μας καθαρά, πώς να τα διαχειριστούμε, πώς να συνδεθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας και τους άλλους και τί μαθήματα ζωής μπορούμε να πάρουμε.

Το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης έχει ενεργήσει έρευνα πάνω στα θέματα συνοδείας ανθρώπων που έχασαν γονιό, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της EABP (European Association for Body Psychotherapy) με τίτλο «The Body In and Out of the World» το 2012 (https://wholebeingfilms.com/product/european-association-body-sychotherapy-conference-2012/).
Θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας και κάποιες βιωματικές ασκήσεις πάνω σε αυτό το υλικό. Επιπλέον, βάσει της εμπειρίας μας από την εργασία με ανθρώπους που νοσούν από καρκίνο, θα μοιραστούμε βιώματα και σκέψεις μαζί σας.

Ομάδα διδασκαλίας: Λίλη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Ιορδανίδου, Έλενα Κυριακού, Νέστορας Τζαλίδης
Μάντα Τζερεφού

Βιβλιογραφία:
Ο Μύχιος Θάνατος, Marie de Hehhezel

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Γραμματεία Συλλόγου “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών: 210 6468 222, 6447 002
Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-20:00 & Παρασκευή 10:00-18:00
Καταληκτική Ημερομηνία: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Loading Map....