Εκπαιδευτικό εργαστήριο “Βιοσύνθεση και παιδιά”

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
18/05/2019

ΩΡΕΣ/TIME
5:00 pm - 10:00 pm

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης


Σκοπός των συναντήσεων είναι να εκπαιδευτεί κάποιος, με βάση την προσσέγιση της Βιοσύνθεσης. Κάθε συνάντηση θα έχει ένα θέμα, το οποίο θα εξερευνήσουμε τόσο θεωρητικά όσο και, βιωματικά. Επίσης, θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και εποπτεία.
Η εκπαίδευση αφορά μόνο επαγγελματίες που ασχολούνται με την θεραπεία των παιδιών ή με την ψυχική υγεία σε γενικότερο πλαίσιο.

Θα είναι χρήσιμο για τους σπουδαστές και θεραπευτές Βιοσύνθεσης
που θέλουν να δουλεύουν με παιδιά όπως και αν θέλουν να κάνουν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες με τους γονείς.

Το εργαστήρι θα έχει διάρκεια 5 ώρες και θα πραγματοποιείται 1 φορά το μήνα Σάββατο η Κυριακή. Το κόστος του εργαστηρίου είναι 70 ευρώ.

Τα βασικά θέματα των συναντήσεων:

Το παιχνίδι ως κύριο εργαλείο ψυχοθεραπείας παιδιών. Πώς ερμηνεύουμε τα θέματα του παιχνιδιού και τις δράσεις του παιδιού, πώς θα βάλουμε επίσης τον γονέα μέσα στο παιχνίδι, πώς μπορεί να γίνει μια θεραπευτική παρέμβαση.

Βασικές αρχές της Βιοσύνθεσης σε θεραπεία παιδιών. Πώς τις χρησιμοποιούμε και πώς μπορούμε να κάνουμε μια ατομική συνεδρία ή μια ομάδα σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

Οι βασικές διαφορές δουλειάς με διαφορετικές ηλικίες.

Δουλειά με τους γονείς – η στάση του θεραπευτή και όρια με την οικογένεια. Ποια θέματα είναι συνήθως δύσκολα.

Το θέμα της πρώτης συνάντησης που θα γίνει 18/5/2019 είναι “Βασικές αρχές του θεραπευτικού παιχνιδιού και η διαφορά με την ψυχοθεραπεία των ενηλίκων”.

Υπεύθυνη της εκπαίδευσης και των εργαστηρίων θα είναι η Άννα Κόστινα. Kλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.
Εκτός από τις βασικές σπουδές και την εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία (Ρωσία), έχει εκπαιδευτεί και στους εξής τομείς: Βiosynthesis (International Institute of Biosynthesis, Moscow Programm), Bodynamic (Bodynamic International ApS, Δανία, Moscow Programm), Ψυχόδραμα (Institution of Psychodrama and Role Training, Moscow), Emotional – Rational Therapy (Narcological Clinic No6, θεραπεια εξαρτήσεων). Έχει δουλέψει ως σύμβουλος γονέων και παιδιών σε σχολεία και ατομικά.

Loading Map....