Βιοσύνθεση παιδιά και γονείς

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
19/05/2019

ΩΡΕΣ/TIME
5:00 pm - 8:00 pm

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης


Με αφορμή τα σεμινάρια που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με τα παιδιά και την Βιοσύνθεση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ένας κύκλος συναντήσεων ξεκινάει από τις 19/5/19 με τίτλο « Βιοσύνθεση , παιδιά και γονείς».
Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Άννα Κόστινα, κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να ανακαλύψουμε και να διερευνήσουμε καινούργιους τρόπους , νέα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ γονιού και παιδιού και νέες πληροφορίες για τον κόσμο των παιδιών σε συνάρτηση με την Βιοσύνθεση.

Σκοπός της ομάδας είναι να πραγματοποιείται συνάντηση μία φορά τον μήνα για 3 ώρες και ημέρα Σάββατο ή Κυριακή στον χώρο του Ελληνικού κέντρου Βιοσύνθεσης.

Η πρώτη συνάντηση………..

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Σωστή χρήση και Προστασία

Η χρησιμότητα του διαδικτύου ως μέσο που προάγει την ενημέρωση, τη γνώση και την ψυχαγωγία είναι δεδομένη και η εξάπλωσή του φαίνεται να είναι τόσο ραγδαία που δε λείπει πια σχεδόν από κανένα σπίτι. Πολλοί γονείς, από πολύ νωρίς θεωρούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το internet σαν ένα απαραίτητο εργαλείο που βοηθά το παιδί τους να ενημερωθεί, να διευρύνει τις γνώσεις του, να βρει εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα πληροφορίες για τις εργασίες του σχολείου ή ακόμα και να εξοικειωθεί με την τεχνολογία που η εποχή απαιτεί. Ωστόσο, όταν μιλάμε για τα παιδιά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όσο ελκυστικό και αν είναι το διαδίκτυο δεν παύει να κρύβει κινδύνους:

– Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνούν τα παιδιά στο διαδίκτυο;
– Από ποιά ηλικία επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης;
– Μπορεί το διαδίκτυο να έχει θετικό ρόλο στη ζωή των παιδιών;
– Δύναμη ή Αδυναμία;
– Πρόοδος ή Απομόνωση;

Πολλά είναι τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς όσον αφορά τη τεχνολογία και το διαδίκτυο.
Πολλά τα ερωτήματα , πολλές οι απαντήσεις.
Η Βιοσύνθεση μέσα από ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας γονιού και παιδιού δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε πως να προστατεύσουμε αλλά και να βοηθήσουμε τα παιδια και τους γονείς να προσαρμόσουν την τεχνολογία στη ζωή.
Ζωή με την βοήθεια του διαδικτύου και όχι Ζωή στο διαδίκτυο.

Κόστος: 40 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στο ΕΚΒ στο τηλ.: 210-6836485 ή στο email:info@biosynthesis.gr

Loading Map....