Ακροβατώντας στα 1000+1 πρόσωπα της ομάδας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
13/04/2019 - 14/04/2019

ΩΡΕΣ/TIME
10:00 πμ - 4:00 μμ

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης


Ένα βιωματικό – εκπαιδευτικό εργαστήρι με τον ψυχοθεραπευτή Πέτρο Θεοδώρου

Πολύ πρόσφατα και άκρως θεαματικά βήματα της νευροβιολογίας εμπλούτισαν εντυπωσιακότατα τις απόψεις μας για τη σωματική και μη συνειδητή βάση του τρόπου με τον οποίο χτίζεται η πρωτογενής αυτοσυναίσθησή μας. Δηλαδή, η ικανότητά μας να νιώθουμε αδιαλείπτως, καθώς και να μπορούμε να αρθρώνουμε λεκτικά και να εννοούμε ψυχολογικά, το τόσο αυτονόητο για τον νου μας «εγώ είμαι».
Με αυτό το θεμέλιο, σήμερα ανοίγονται νέες συναρπαστικές προσεγγίσεις για πάρα πολλά πράγματα. Για το πώς συνθέτουμε σε επίπεδο μικροδομής και πέρα από το συνειδητό βασίλειο του νου όλα τα βιώματά μας. Για το πώς αλληλεπιδρούμε μη συνειδητά και σωματικά κατά τις συναντήσεις μας. Για το τι είναι το υλικό των συναισθημάτων μας. Για τη νοητική αλλά και τη συγκινησιακή όψη της λέξης «νόημα». Για το πώς αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση και ο σιωπηλός (μη συνειδητός) διάλογος των αδιαλείπτως ομιλούντων σωμάτων μας.

Όλη αυτή η νέα γνώση συμβάλλει καθοριστικά στο τι σημαίνει η έννοια «ομάδα» και, ειδικότερα, στο πώς διαχειρίζεται ένας συντονιστής μια οποιουδήποτε είδους ομάδα που δουλεύει με την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία και την ψυχοθεραπεία.
Η θεωρία συστημάτων και η θεωρία πεδίου, ο ολισμός, η φαινομενολογία, είναι μόνον ενδεικτικά κάποιους από τους χώρους γνώσης οι οποίοι, σε συνδυασμό με τις παραπάνω εξελίξεις, αποσαφηνίζουν και εμπλουτίζουν πάρα πολύ τα εργαλεία για τον συντονισμό τέτοιων ομάδων.

Το εργαστήρι αυτό είναι καταρχάς μία γενική εισαγωγή σε ό,τι σήμερα χαρακτηρίζει τις νέες αυτές ιδέες για τον τρόπο που λειτουργεί η ύπαρξή μας στα «υπόγειά» της. Θα δούμε πώς, εκεί «κάτω», πέρα από την κυριαρχία του νου και της συνείδησης, το σώμα και το συναίσθημα εργάζονται ακούραστα για να παράγουν διαρκώς την πρώτη ύλη της εμπειρίας μας.
Επίσης, θα γίνουν εισαγωγικές αναφορές για το πώς αυτή η πρώτη ύλη, σταδιακά, οργανώνεται και τελικά διασχίζει τις πύλες της συνειδητής μας αντίληψης για τον κόσμο και τον εαυτό μας, παίρνοντας την αναγνωρίσιμη μορφή των συνειδητών μας βιωμάτων.

Παράλληλα, στον κύριο κορμό του εργαστηρίου, θα εξερευνήσουμε κάποια πολύ γενικά και εισαγωγικά πλαίσια εφαρμογής όλων αυτών των ιδεών σε βασικά θέματα συντονισμού ομάδων.

Το εργαστήρι εξελίσσεται με εναλλασσόμενες ζώνες βιωματικών ασκήσεων, κάποιων θεωρητικών εισηγήσεων και μοιράσματα. Περιλαμβάνει κίνηση, αλληλεπίδραση και βασίζεται μεθοδολογικά στην προσέγγιση του Πέτρου Θεοδώρου PSP (Process-Stage-Praxis).

Το εργαστήριο αφορά όχι μόνο θεραπεύτριες/ές της Βιοσύνθεσης αλλά και σπουδαστές και επαγγελματίες άλλων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων.

___________________________

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο ΕΚΒ στο τηλ. 210 6836485 ή στο email info@biosynthesis.gr

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
13 – 14 Απριλίου, 2019
Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. – 4 μ.μ.
ΧΩΡΟΣ
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, Στρ. Αλέξανδρου Παπάγου 13, Χαλάνδρι
Κόστος: 130 ευρώ

Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης
Διεύθυνση: Στρ. Αλ. Παπάγου 13, 15234, Χαλάνδρι
Επικοινωνία: Τηλ/Fax. 210 6836485, 6944169447
Ώρες Γραμματείας: Δευτέρα & Παρασκευή: 10:00 – 16:00
Web: www.biosynthesis.gr
Facebook: Ελληνικό κέντρο Βιοσύνθεσης
Twitter: biosynthesis.gr

Πέτρος Θεοδώρου

Ψυχοθεραπευτής, μέλος της E.A.G.T. (του Ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου για τη θεραπεία Gestalt) και πιστοποιημένος επόπτης. Το φάσμα της δουλειάς του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει: άτομα, ζευγάρια, Οργανισμούς, διάφορα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, ομάδες αυτογνωσίας – ψυχοθεραπείας – εκπαίδευσης – εποπτείας, εθελοντισμό (απεξάρτηση, προγράμματα εφήβων, Ιδρύματα, φυλακές κλπ), εκπαίδευση στην αυτοσχεδιαστική δράση “Playback Θέατρο”.
Εστιάζεται σε υπαρξιακά θέματα (απώλεια, μοναξιά, ματαιότητα, ευθύνη, επιλογή) καθώς και τις σχέσεις έρωτα – αγάπης – επιθυμίας.
Για όλα αυτά συγγράφει συστηματικά (άρθρα, βιβλία – Ελληνικά και Αγγλικά) και από το 2006 πραγματοποιεί συστηματικά διαλέξεις και βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοθε¬ραπείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

www.petrostheodorou.gr petrosthu@gmail.com
fb profile: Petros Theodorou you tube channel: Petros Theodorou τα 3 βιβλία του Π.Θ. τα live video του Π.Θ.

Φόρτωση χάρτη...