Λίλη Αναγνωστοπούλου

Η Δρ. Λίλη Αναγνωστοπούλου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Ιδρύματος Βιοσύνθεσης (IFB). Εκπροσωπεί επίσημα τη Βιοσύνθεση στην Ελλάδα. Το 1995 ίδρυσε το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης. Είναι προσκεκλημένη εκπαιδεύτρια των προγραμμάτων ψυχοθεραπευτών στην Ρωσία, το Ισραήλ, την Τσεχία, τη Βραζιλία και την Κύπρο. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ύπνωσης (ΕΛΙΘΥ) και της Ελληνικής Εταιρίας Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ).

Η Δρ. Λίλη Αναγνωστοπούλου έχει εκπαιδευτεί στη Βιοσύνθεση από τον David Boadella, στη Βιοενεργετική από τον Α.Lowen, στην Ύπνωση από τον E.Rossi και στην Γιουγκιανή ανάλυση ονείρων από την W.Rushford. Έχει ευρεία γνώση και άλλων ενεργειακών θεραπευτικών προσεγγίσεων και ενδιαφέρεται για την σύνδεση της σύγχρονης έρευνας πάνω στον ανθρώπινο εγκέφαλο με την θεωρία της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και το πώς η εφαρμογή της μεθόδου της Βιοσύνθεσης υποστηρίζεται από ευρήματα από τον χώρο των Νευροεπιστημών.

Έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης (University of Indianapolis) στην Αθήνα. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στη Σχολή Μωραϊτη όπου και οργάνωσε ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς πάνω σε θέματα ανατροφής των παιδιών, μαθησιακών προβλημάτων και επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχει επιμεληθεί εκδόσεις πάνω στον Ψυχοσωματικό διάλογο από τον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα κ.α.

Σήμερα, η Λίλη Αναγνωστοπούλου διευθύνει το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης στο Χαλάνδρι, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και εποπτεία στην Βιοσύνθεση, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία καθώς και άλλα προγράμματα σωματικών θεραπειών.

 

Από την παρουσίαση του βιβλίου ¨Το Σώμα στον Κόσμο και ο Εαυτός στο Σώμα" στο βιβλιοπωλείο Ιανός, ημερομηνία