Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης

Το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης (Ε.Κ.Β.) εκπροσωπεί την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Βιοσύνθεσης στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 1994 από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Λίλη Αναγνωστοπούλου, αντιπρόσωπο του Διεθνούς Κέντρου Βιοσύνθεσης (IFB) με έδρα την Ελβετία και επικεφαλής τον εμπνευστή της Βιοσύνθεσης David Boadella, υπό την αιγίδα του οποίου και λειτουργεί.

Ο ρόλος του είναι κυρίως εκπαιδευτικός. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στην σωματική ψυχοθεραπεία με την μέθοδο της Βιοσύνθεσης καθώς και τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών - πτυχίο, αναγνωρισμένο από την EAP (European Association for Psychotherapy). Οι απόφοιτοι του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης γίνονται άμεσα κάτοχοι του European Certificate for Psychotherapy (ECP) και του World Certificate for Psychotherapy (WCP).

Η Ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης συμμετέχει ενεργά προσφέροντας διδακτικό έργο στα εκπαιδευτικά ψυχοθεραπευτικά προγράμματα της Ρωσίας, του Ισραήλ, της Τσεχίας και της Κύπρου.

Το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης προσφέρει επίσης βιωματικά σεμινάρια και ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες με θεραπευτές της Βιοσύνθεσης. Οι θεραπευτές είναι απόφοιτοι του ΕΚΒ και πληρούν όλα τα κριτήρια του Διεθνούς Κέντρου Βιοσύνθεσης (IFB).

Παράλληλα, διοργανώνει και φιλοξενεί στο χώρο του, αλλά και εκτός Αθηνών, σειρά δραστηριοτήτων που προάγουν το πνεύμα της Βιοσύνθεσης ως επιλογή και τρόπο ζωής.

Το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης διαθέτει δικές του εκδόσεις με βιβλία-κλειδιά για την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Βιοσύνθεσης ως πρώτη γνωριμία και εισαγωγή στην μέθοδο αλλά και ως εργαλεία για επαγγελματίες.

Το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης στεγάζεται από τον Μάρτιο του 2016 σε μια μονοκατοικία στο κέντρο του Χαλανδρίου, στην οδό Στρατάρχου Παπάγου 13. Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα βιωματικά σεμινάρια στον χώρο του ΕΚΒ του λειτουργούν τμήματα Feldenkrais, Bioenergetics, Γιόγκα, Χοροθεραπείας και Θεατρικού Παιχνιδιού. Επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται ομιλίες, προβολές και παρουσιάσεις βιβλίων.

Το κτήριο του ΕΚΒ λειτουργεί επίσης ως χώρος φιλοξενίας εκπαιδευτών και θεραπευτών της Βιοσύνθεσης τόσο από το Διεθνές Κέντρο Βιοσύνθεσης (IFB) όσο και από τα αντίστοιχα Κέντρα Βιοσύνθεσης της κάθε χώρας, με στόχο την προαγωγή της μεθόδου και την συνεχή εξέλιξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της θεραπείας μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων.

Στόχος του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης είναι να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για όλους όσους επιθυμούν να βρουν ένα νέο τρόπο ύπαρξης και ζωής που να ταυτίζεται με τις βαθύτερες ανάγκες τους.

Διεύθυνση

Στρατάρχου Παπάγου 13,
Αθηνα 15234

Τηλέφωνο

+30 210 210 683 6485

Ώρες Γραμματείας

Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη
17.00 - 19.00

Κυπριακό Κέντρο Βιοσύνθεσης

Το Κυπριακό Κέντρο Βιοσύνθεσης ιδρύθηκε αρχές του 2016 από τον Δρα Βασίλειο Χριστοδούλου και εκπροσωπεί τη Βιοσύνθεση στην Κύπρο. Το Κυπριακό κέντρο Βιοσύνθεσης παρέχει βιωματικά σεμινάρια, εκπαίδευση στη σωματική ψυχοθεραπεία και ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Συνεργαζόμαστε με το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, το οποίο ίδρυσε και διευθύνει η Δρ Λίλη Αναγνωστοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες