Άνοιγμα, Σύνδεση και Προστασία της Καρδιάς

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
17/03/2018 - 18/03/2018

ΩΡΕΣ/TIME
10:00 am - 3:00 pm

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης


Το κέντρο καρδιάς, είναι το κέντρο διαχείρισης των σχέσεων. Μορφοποιείται κατά τη νηπιακή ηλικία και καθορίζει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους και τον Κόσμο σε πολλαπλά επίπεδα. Οι οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές και ερωτικές σχέσεις μας φιλτράρονται από τον τρόπο που λειτουργεί η καρδιά μας και αποκτούν τις ποιότητές της.

Για να αλλάξουμε τις σχέσεις μας χρειάζεται να αλλάξουμε τη λειτουργία της. Θα γνωρίσουμε τα κανάλια που οδηγούν προς και από την καρδιά, πως μπορούμε να τα ανοίξουμε με προσοχή ώστε να υπάρχει ασφάλεια, πως μπορούμε να διαχειριστούμε την θλίψη και το θυμό μας και πως η καρδιά συνδέεται με τον ερωτισμό και τη σεξουαλικότητά μας.

Η εργασία του ψυχοθεραπευτή τον εκθέτει σε πλήθος ενεργειών και συναισθημάτων που μπορούν να τον βλάψουν με διάφορους τρόπους. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η προστασία της καρδιάς. Θα παρουσιαστεί, και θα εργαστούμε σε αυτή, μια τεχνική προστασίας της καρδιάς, ιδιαίτερα χρήσιμη σε όλους όσους εργάζονται ως ψυχοθεραπευτές.

Οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα
Για συμμετοχές μπορείτε να καλέσετε τις ημέρες και τις ώρες γραμματείας ή στέλνοντας ένα email.

.Δρ Βασίλειος Χριστοδούλου
Συγγραφέας του βιβλίου “Θεραπεία του Τραύματος στο Αιώνιο Παρόν του Τώρα”.
Σπούδασε ψυχολογία στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Λυών. Έχει υποστηρίξει διδακτορική διατριβή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τομέα ψυχολογίας με θέμα «Η νήψις νοός ως στρατηγική ψυχοθεραπευτικής στήριξης για βαριά σωματικώς πάσχοντες». Για 12 χρόνια ήταν ειδικός λέκτορας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου. Από το 1984 είναι μέλος του International Council of Psychologists και εργάζεται ως κλινικός ψυχολόγος σε Λευκωσία και Λεμεσό με ειδίκευση στη σωματική ψυχοθεραπεία και στη θεραπεία του τραύματος. Είναι, επίσης, μέλος του Ελληνικού και Διεθνούς Κέντρου Βιοσύνθεσης, εκπαιδευτής και επόπτης Βιοσύνθεσης. Από το 2016 έχει ιδρύσει το Κυπριακό Κέντρο Βιοσύνθεσης και παρέχει πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην σωματική ψυχοθεραπεία, με την μέθοδο της Βιοσύνθεσης.

Loading Map....