Παρουσίαση Προγραμμάτων Γιόγκα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
03/10/2017

ΩΡΕΣ/TIME
8:15 μμ - 9:45 μμ

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης


Από πολύ νωρίς ο άνθρωπος ένιωσε την ανάγκη να καταλάβει και να προσδιορίσει την παρουσία του στον Κόσμο. Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι του στην αυτογνωσία άρχισε να αναπτύσσει διάφορα συστήματα και μεθόδους εξερεύνησης.

Ένα από τα πρωταρχικά, ήταν αυτό, που σήμερα είναι ευρέως γνωστό σαν Γιόγκα. Στην εποχή μας γίνεται πολύς λόγος για τη Γιόγκα . Αλλά τι ακριβώς είναι;

Μια εναλλακτική μέθοδος άσκησης του σώματος, ένα πανάρχαιο, αλλά επιστημονικά διατυπωμένο σύστημα αυτογνωσίας ή μια πνευματική μέθοδος ανέλιξης ;

Στην πραγματικότητα είναι όλα αυτά μαζί – είναι μία πλήρης μέθοδος, επιστημονικά διατυπωμένη, που ξεκινά συνήθως από το Σώμα και προεκτείνεται σε όλα τα επίπεδα του Είναι. Ένα, κυριολεκτικά και εκ φύσεως Ολιστικό σύστημα προσέγγισης της Ύπαρξης.

Η Γιόγκα έρχεται να μας διδάξει ότι Σώμα – Νους – Συναίσθημα δεν είναι αποκομμένα αλλά μέρη του ίδιου συνόλου που λειτουργεί συνθετικά και αμφίδρομα. Με τις τεχνικές της Γιόγκα το Σώμα γυμνάζεται, δυναμώνει, γίνεται ευέλικτο, αποτοξινώνεται και αποκτά Υγεία. Ο Νους ηρεμεί, χαλαρώνει, μαθαίνει να εστιάζει και να συγκεντρώνεται. Το Συναίσθημα, ο ψυχισμός μας ολόκληρος χαλαρώνει και ισορροπεί.

Οι τεχνικές που θα διδαχθούν προέρχονται από τους κλασσικούς κλάδους της Γιόγκα, όπως Χάθα Γιόγκα, Ράτζα Γιόγκα, Κρίγια Γιόγκα, αλλά και από τα σύγχρονα συστήματα που δίνουν περισσότερο έμφαση στην ροή και συνέχεια των στάσεων( Άσανα) αλλά και την Ευθυγράμμιση του σώματος κατά την πρακτική.

Ένα τυπικό μάθημα διαρκεί 1&1/2 ώρα και ενδεικτικά περιλαμβάνει:

ΑΣΑΝΑ: οι στάσεις της Γιόγκα που προσφέρουν στο σώμα δύναμη, ευλυγισία και υγεία.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ: πρακτικές που αναπτύσσουν και δυναμώνουν την φυσική μας αναπνοή, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευεξία και ποιότητα ζωής.

ΠΡΑΝΑΓΥΑΜΑ: εξειδικευμένες τεχνικές εμβάθυνσης που χρησιμοποιούν την αναπνοή για να εξισορροπήσουν και διευρύνουν την ζωτική ενέργεια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ( ή/και Γιογκα Νιντρα ): τεχνική βαθιάς χαλάρωσης, ειδική για να απομακρύνει εντάσεις τόσο στο σωματικό όσο και στο νοητικό και συναισθηματικό πεδίο.

ΘΕΩΡΙΑ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ: αναπτύσσονται κ εξηγούνται διάφορα σημεία κ θέματα των πρακτικών της Γιόγκα, προσφέροντας έτσι μια σφαιρική γνώση γύρω από την εμπειρία κάθε προγράμματος και λύνοντας τυχόν απορίες που μπορεί να αναδυθούν.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη, ώρα 20:15 – 21:45 στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης, Στρατάρχου Παπάγου 13, Χαλάνδρι.
Το κόστος είναι 50 ευρώ το μήνα.
Πρώτη συνάντηση 3/10

Η ομάδα θα ξεκινήσει εφόσον σχηματιστεί ομάδα 5 τουλάχιστον ατόμων.
Συντονίστρια: Ελένη Μαυρομμάτη (Sn. Devi Tattwa)

Φόρτωση χάρτη...