Events

#_EVENTIMAGE

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
#_EVENTDATES

ΩΡΕΣ/TIME
#_EVENTTIMES

{has_location}

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
#_LOCATIONLINK

{/has_location}
#_EVENTNOTES
#_LOCATIONMAP
26/10/2019 - 27/10/2019
15:00 -16:00 #_CATEGORY

24px;">

Εργαστήριο Βιοσύνθεσης: Θεραπεύοντας το Τραύμα

Σάββατο 26/10: 15:00 – 20:00
Κυριακή 27/10: 11:00 – 16:00

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες που θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοσωματική προσέγγιση στο τραύμα και ταυτόχρονα λειτουργούν και σαν εισαγωγή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιοσύνθεσης. Eπίσης απευθύνονται σε όποιον θέλει να δουλέψει εστιασμένα και εντατικά σε θέματα που τον απασχολούν και σχετίζονται με τραυματικές εμπειρίες, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχει σε κάποια άλλη ψυχοθεραπευτική διαδικασία.
Στα σεμινάρια αναλύονται βασικές έννοιες του τραύματος, διαφορετικές κάθε φορά, και στη συνέχεια γίνεται θεραπευτική δουλειά για όλους τους συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες 2-4 ατόμων με τη καθοδήγηση θεραπευτών της Βιοσύνθεσης.

Η τραυματική εμπειρία μπορεί να οφείλεται σε καταστροφικά γεγονότα αλλά και σε επώδυνα γεγονότα καθημερινής ζωής. Δεν είναι το μέγεθος του γεγονότος, αλλά το μέγεθος της απειλής που βίωσε κάποιος, που έχει αποφασιστική σημασία. Αυτό που τραυματίζει δεν είναι το γεγονός αλλά η επίδραση του στο νευρικό σύστημα η οποία εκφράζεται με μια μεγάλη γκάμα συμπτωμάτων από υπερδιέγερση μέχρι απάθεια, οργανικά προβλήματα και αρρώστιες, σωματικά συμπτώματα, φοβίες, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνίες, δυσκολίες συγκέντρωσης κλπ.

Ως τραύμα ορίζεται η αποδιοργάνωση του νευρικού συστήματος που δεν μπορεί πλέον να ολοκληρώσει τους κύκλους εγρήγορσης και χαλάρωσης που αποτελούν τη φυσιολογική του λειτουργία.

Ο τρόπος που προσεγγίζουμε το τραύμα είναι κατ’ αρχήν η εστίαση στις σωματικές αισθήσεις. Αυτές μας οδηγούν στη μεταμόρφωση της εγκλωβισμένης τραυματικής εμπειρίας σε απελευθερωτική θεραπευτική εμπειρία. Είναι στη φύση του νευρικού μας συστήματος να δρα εξισορροπητικά και να δημιουργεί στον πυρήνα της τραυματικής εμπειρίας έναν άλλο πυρήνα της θεραπευτικής οδού. Σε αυτόν το πυρήνα έχει πρόσβαση η αισθητηριακή μας αντίληψη και αυτόν ακολουθούμε.

Καθώς οι σύγχρονες έρευνες των νευροεπιστημών καταδεικνύουν πλέον την άμεση σχέση σωματικών αισθήσεων-συναισθημάτων και νοητικών λειτουργιών, ο ενοποιημένος άνθρωπος (σκέψη-συναίσθημα-συμπεριφορά) απαιτεί ενοποιημένες προσεγγίσεις για την θεραπεία του. Οι αυτορρυθμιστικές δυνατότητες του ανθρώπου είναι οι μόνες που θεραπεύουν πραγματικά. Ενεργοποιούνται πιο αποτελεσματικά μέσω της σωματικής προσέγγισης στο τραύμα απ’ ότι μέσω άλλων προσεγγίσεων που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στο νου αφήνοντας το σώμα εκτός θεραπείας.

Τιμή συμμετοχής: 100 ευρώ
Προκαταβολή: 30 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο τηλ. 6949272472


Read more ...
07/12/2019 - 08/12/2019
17:00 -20:30 #_CATEGORY

24px;">

“Ακροβατώντας στα 2000+2 πρόσωπα της ομάδας”

Ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι με τον ψυχοθεραπευτή Πέτρο Θεοδώρου

Τον Απρίλιο του 2019, πραγματοποιήθηκε ένα 12ωρο εκπαιδευτικό – βιωματικό εργαστήρι με τον ίδιο τίτλο – στον τότε τίτλο, τα «πρόσωπα» της ομάδας ήταν 1000+1…
Φέτος, σε δυο 3ωρα, γίνεται η κατά μία έννοια «συνέχεια» εκείνου του εργαστηρίου, διατηρώντας ωστόσο, λόγω της δομής της, τη δική της αυτονομία.

Και είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο, το οποίο καθιστά το τωρινό εργαστήρι πιθανά ενδιαφέρον, επίσης για κάποιον που δεν ήταν στην 1η συνάντηση.
Κι ακόμη, το εργαστήρι απευθύνεται όχι μόνο σε θεραπεύτριες/ές της Βιοσύνθεσης αλλά και σε σπουδαστές και επαγγελματίες άλλων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την έννοια της «ομάδας» και του συντονισμού της.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει στην αρχή μία γενική θεωρητική εισήγηση για τον πυρήνα της προσέγγισης της έννοιας «ομάδα» και του τι σημαίνει «δουλεύω με ομάδα».
Στη συνέχεια, το εργαστήρι θα εξελιχτεί με βάση ερωτήσεις και θέματα που θα φέρουν οι συμμετέχοντες (παλιοί και καινούριοι), ώστε ο καμβάς της 6ωρης συνολικά εκπαίδευσης, να αναπτυχθεί σε σχέση με τις ανάγκες της ομάδας.
________________________

Κάποιες κεντρικές ιδέες – άξονες της συγκεκριμένης εξερεύνησης της «ομάδας», στις οποίες βασίζονται και τα δύο εργαστήρια, είναι οι εξής:

**** Πολύ πρόσφατα και άκρως θεαματικά βήματα της νευροβιολογίας εμπλούτισαν εντυπωσιακότατα τις απόψεις μας για τη σωματική και μη συνειδητή βάση του τρόπου με τον οποίο χτίζεται η πρωτογενής αυτοσυναίσθησή μας. Δηλαδή, η ικανότητά μας να νιώθουμε αδιαλείπτως, καθώς και να μπορούμε να αρθρώνουμε λεκτικά και να εννοούμε ψυχολογικά, το τόσο αυτονόητο για τον νου μας «εγώ είμαι».
**** Με αυτό το θεμέλιο, σήμερα ανοίγονται νέες συναρπαστικές αντιλήψεις για πάρα πολλά πράγματα. Για το πώς συνθέτουμε σε επίπεδο μικροδομής και πέρα από το συνειδητό βασίλειο του νου όλα τα βιώματά μας. Για το πώς αλληλεπιδρούμε μη συνειδητά και σωματικά κατά τις συναντήσεις μας. Για το τι είναι το υλικό των συναισθημάτων μας. Για τη νοητική αλλά και τη συγκινησιακή όψη της λέξης «νόημα». Για το πώς αναπτύσσεται η ενσυναίσθηση και ο σιωπηλός (μη συνειδητός) διάλογος των αδιαλείπτως ομιλούντων σωμάτων μας.

**** Όλη αυτή η νέα γνώση συμβάλλει καθοριστικά στο τι σημαίνει η έννοια «ομάδα» και, ειδικότερα, στο πώς διαχειρίζεται ένας συντονιστής μια οποιουδήποτε είδους ομάδα που δουλεύει με την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία και την ψυχοθεραπεία.
Η θεωρία συστημάτων και η θεωρία πεδίου, ο ολισμός, η φαινομενολογία, είναι μόνον ενδεικτικά κάποιους από τους χώρους γνώσης οι οποίοι, σε συνδυασμό με τις παραπάνω εξελίξεις, αποσαφηνίζουν και εμπλουτίζουν πάρα πολύ τα εργαλεία για τον συντονισμό τέτοιων ομάδων.

___________________________

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο ΕΚΒ στο τηλ. 210 6836485 ή στο email info@biosynthesis.gr

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
7 – 8 Δεκεμβρίου 2019
Σάββατο και Κυριακή
Ώρα: 17:00-20:30
Κόστος: 80 ευρώ
ΧΩΡΟΣ
Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, Στρ. Αλέξανδρου Παπάγου 13, Χαλάνδρι

Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης
Διεύθυνση: Στρ. Αλ. Παπάγου 13, 15234, Χαλάνδρι
Επικοινωνία: Τηλ/Fax. 210 6836485, 6944169447 mailto:info@biosynthesis.gr
Ώρες Γραμματείας: Δευτέρα & Παρασκευή: 10:00 – 16:00
Web: www.biosynthesis.gr
Facebook: Ελληνικό κέντρο Βιοσύνθεσης
Twitter: biosynthesis.gr

Πέτρος Θεοδώρου

Ψυχοθεραπευτής, μέλος της E.A.G.T. (του Ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου για τη θεραπεία Gestalt) και πιστοποιημένος επόπτης. Το φάσμα της δουλειάς του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει: άτομα, ζευγάρια, Οργανισμούς, διάφορα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, ομάδες αυτογνωσίας – ψυχοθεραπείας – εκπαίδευσης – εποπτείας, εθελοντισμό (απεξάρτηση, προγράμματα εφήβων, Ιδρύματα, φυλακές κλπ), εκπαίδευση στην αυτοσχεδιαστική δράση “Playback Θέατρο”.
Εστιάζεται σε υπαρξιακά θέματα (απώλεια, μοναξιά, ματαιότητα, ευθύνη, επιλογή) καθώς και τις σχέσεις έρωτα – αγάπης – επιθυμίας.
Για όλα αυτά συγγράφει συστηματικά (άρθρα, βιβλία – Ελληνικά και Αγγλικά) και από το 2006 πραγματοποιεί συστηματικά διαλέξεις και βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοθε¬ραπείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει 3 βιβλία, εκ των οποίων τα δύο κυκλοφορούν και σε Αγγλικές εκδόσεις.

www.petrostheodorou.gr petrosthu@gmail.com
fb profile: Petros Theodorou you tube channel: Petros Theodorou τα 3 βιβλία του Π.Θ. τα live video (στο 2018) του Π.Θ.


Read more ...
14/12/2019
17:00 -19:00 #_CATEGORY

24px;">

Εγώ – Εσύ – Εμείς και τα Όρια”

Ανάγκη – Φροντίδα – Ανασφάλεια – Φόβος – Τύψεις -Ασφάλεια – Ισορροπία – Δικαιώματα – Συνεννόηση – Επικοινωνία – Ευθύνη – Απαραίτητα – Σεβασμός – Προστασία ήταν μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίσαν οι γονείς στο πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο της ομάδας μας, με τίτλο: «Θέτω Όρια στο Παιδί με αγάπη».

Συνεχίζεται η προσπάθεια της ομάδας μας να διερευνήσει και να εμβαθύνει στην έννοια των ορίων με τη δική σας συμβολή.

– Ποιά είναι η «μαγική συνταγή» για να βάλω όρια στο παιδί μου;
– Με ποιό τρόπο μπορώ να μάθω το παιδί μου να κάνει το «σωστό »;
– Πως θα μπορώ να έχω ένα «υπάκουο » παιδί;

Αγαπητοί γονείς,

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως το παιδί μαθαίνει από αυτό που κάνουμε και όχι από αυτό που τού λέμε. Η δίκη μας συμπεριφορά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το παιδί. Ας θυμηθούμε τι κάνουμε εμείς οι γονείς όταν είμαστε θυμωμένοι, αγχωμένοι, απογοητευμένοι, όταν δε γίνεται το δικό μας κ.λ.π.
Στη θέσπιση Ορίων συνδεόμαστε με το συναίσθημα, αναγνωρίζουμε την επιθυμία του παιδιού και όχι τη αρνητική συμπεριφορά του . Στη συνέχεια μαζί με το παιδί βρίσκουμε , κατάλληλους τρόπους να χειριστεί τα συναισθήματά του και να ελέγξει τη συμπεριφορά του.
Σε αυτό το σεμινάριο θα επεξεργαστούμε μαζί πως να βρούμε τρόπους να ακούσουμε και να ακουστούμε στο παιδί μας.

Χρόνος διεξαγωγής του σεμιναρίου: 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00-19:00 στο

Διαρκεία Σεμιναρίου: 17:00 -19:00

Χώρος Διεξαγωγής: Ελληνικό Κεντρο Βιοσύνθεσης (Στρατάρχου Παπάγου 13, Χαλάνδρι).

Κόστος συμμετοχής: 10€ (για τα ζευγάρια: 15€).

Για την άρτια διεξαγωγή του σεμιναρίου παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή στην γραμματεία του ΕΚΒ (τηλ.210-6836485).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Read more ...
01/02/2020 - 02/02/2020
10:00 -15:00 #_CATEGORY

24px;">

Σεμινάριο: Θεραπεύοντας το Τραύμα

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ
Λιλή Αναγνωστοπούλου

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες που θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοσωματική προσέγγιση στο τραύμα και ταυτόχρονα λειτουργούν και σαν εισαγωγή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιοσύνθεσης. Ταυτόχρονα απευθύνονται σε όποιον θέλει να δουλέψει εστιασμένα και εντατικά σε θέματα που τον απασχολούν και σχετίζονται με τραυματικές εμπειρίες, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχει σε κάποια άλλη ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Στα σεμινάρια αναλύονται βασικές έννοιες του τραύματος, διαφορετικές κάθε φορά, και στη συνέχεια γίνεται θεραπευτική δουλειά για όλους τους συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες 2-4 ατόμων με τη καθοδήγηση θaεραπευτών της Βιοσύνθεσης.

Η τραυματική εμπειρία μπορεί να οφείλεται σε καταστροφικά γεγονότα αλλά και σε επώδυνα γεγονότα καθημερινής ζωής. Δεν είναι το μέγεθος του γεγονότος, αλλά το μέγεθος της απειλής που βίωσε κάποιος, που έχει αποφασιστική σημασία. Αυτό που τραυματίζει δεν είναι το γεγονός αλλά η επίδραση του στο νευρικό σύστημα η οποία εκφράζεται με μια μεγάλη γκάμα συμπτωμάτων από υπερδιέγερση μέχρι απάθεια, οργανικά προβλήματα και αρρώστιες, σωματικά συμπτώματα, φοβίες, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνίες, δυσκολίες συγκέντρωσης κλπ.

Ως τραύμα ορίζεται η αποδιοργάνωση του νευρικού συστήματος που δεν μπορεί πλέον να ολοκληρώσει τους κύκλους εγρήγορσης και χαλάρωσης που αποτελούν τη φυσιολογική του λειτουργία.

Ο τρόπος που προσεγγίζουμε το τραύμα είναι κατ’ αρχήν η εστίαση στις σωματικές αισθήσεις. Αυτές μας οδηγούν στη μεταμόρφωση της εγκλωβισμένης τραυματικής εμπειρίας σε απελευθερωτική θεραπευτική εμπειρία. Είναι στη φύση του νευρικού μας συστήματος να δρα εξισορροπητικά και να δημιουργεί στον πυρήνα της τραυματικής εμπειρίας έναν άλλο πυρήνα της θεραπευτικής οδού. Σε αυτόν το πυρήνα έχει πρόσβαση η αισθητηριακή μας αντίληψη και αυτόν ακολουθούμε.

Καθώς οι σύγχρονες έρευνες των νευροεπιστημών καταδεικνύουν πλέον την άμεση σχέση σωματικών αισθήσεων-συναισθημάτων και νοητικών λειτουργιών, ο ενοποιημένος άνθρωπος (σκέψη-συναίσθημα-συμπεριφορά) απαιτεί ενοποιημένες προσεγγίσεις για την θεραπεία του. Οι αυτορρυθμιστικές δυνατότητες του ανθρώπου είναι οι μόνες που θεραπεύουν πραγματικά. Ενεργοποιούνται πιο αποτελεσματικά μέσω της σωματικής προσέγγισης στο τραύμα απ’ ότι μέσω άλλων προσεγγίσεων που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στο νου αφήνοντας το σώμα εκτός θεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης στο τηλ. 210 6836485 ή στο e-mail info@biosynthesis.gr


Read more ...
15/02/2020
17:00 -19:00 #_CATEGORY

24px;">

Κατανοώ και Διαχειρίζομαι τα συναισθήματα του παιδιού

“Κατανοώ και Διαχειρίζομαι τα συναισθήματα του παιδιού”

ΠΑΙΔΙ: Μαμά είμαι κουρασμένος.
ΜΑΜΑ: Δεν μπορεί να είσαι κουρασμένος. Μόλις πήρες έναν υπνάκο.
ΠΑΙΔΙ: (πιο δυνατά) Μα είμαι κουρασμένος.
ΜΑΜΑ: Δεν είσαι κουρασμένος, απλά νυστάζεις λιγάκι. Έλα να ντυθούμε.
ΠΑΙΔΙ: (κλαίγοντας) Όχι, είμαι κουρασμένος!

Αγαπητοί γονείς,

Η σταθερή άρνηση των συναισθημάτων των παιδιών μας μπορεί να μπερδέψει και να εξοργίσει τα παιδιά. Επίσης τα διδάσκει να μην αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους – να μην τα εμπιστεύονται, να μην βασίζονται στη δική τους αντίληψη για τα πράγματα, αλλά αντίθετα να βασίζονται στη δική μας.

Η μη αναγνώριση των συναισθημάτων οδηγεί όλες τις συζητήσεις σε διαπληκτισμούς, σε μια δύσκολη καθημερινότητα, σε πλήρη εξουθένωση παιδιού και γονιού.

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον όπου απέρριπταν τα συναισθήματά μας και κατά συνέπεια η «γλώσσα της κατανόησης» δεν βγαίνει φυσικά από μέσα μας. Δεν είναι μέρος της «μητρικής μας γλώσσας».
Για να αποκτήσουμε ευχέρεια σε αυτή τη «νέα γλώσσα της αποδοχής», πρέπει να μάθουμε τις μεθόδους και να εξασκηθούμε σε αυτές.

Σε αυτό το σεμινάριο θα επεξεργαστούμε πώς θα καταφέρουμε να συντονιστούμε με ό,τι μπορεί να βιώνουν τα παιδιά μας, πως να τα βοηθάμε να αισθάνονται καλά για να συμπεριφέρονται καλά, πως να τα ακούμε πραγματικά, να αναγνωρίζουμε τον βαθύτερό τους πόνο , να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν περισσότερο για αυτό που τους προβληματίζει, ώστε να αρχίσουν να νιώθουν λιγότερο αναστατωμένοι, λιγότερο μπερδεμένοι, περισσότερο ικανοί να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους και τα προβλήματά τους.

Θα χαρούμε πολύ να μοιραστούμε μαζί σας την γνώση και τις εμπειρίες μας.

Να δώσουμε νέες έννοιες σε «παλιές» λέξεις.

Χρόνος διεξαγωγής του σεμιναρίου: 15 Φεβρουαρίου 2020
Διαρκεία Σεμιναρίου: 17:00 -19:00
Χώρος Διεξαγωγής: Ελληνικό Κεντρο Βιοσύνθεσης (Στρατάρχου Παπάγου 13, Χαλάνδρι).
Κόστος συμμετοχής: 10€ (για τα ζευγάρια: 15€).

Για την άρτια διεξαγωγή του σεμιναρίου παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή στην γραμματεία του ΕΚΒ (τηλ.210-6836485).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Read more ...
16/01/2021
18:00 -20:00 #_CATEGORY

24px;">

Γονείς σε κρίσιμους καιρούς

Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες για μας συνθήκες και καταστάσεις που ζούμε, όσοι είμαστε γονείς βιώνουμε ακόμα περισσότερο άγχος και αγωνία για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.
Καλλιεργώντας την κατανόηση και τη συνειδητοποίηση των βασικών μας αναγκών, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την εσωτερική μας πυξίδα και να βρούμε δημιουργικές διεξόδους στο χάος και την απορρύθμιση των καιρών.
Γιατί μέσα σε όλο αυτό, το ζητούμενο είναι να ζούμε στο εδώ και τώρα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, βοηθώντας την υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας και απολαμβάνοντας την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων!
Θεματικές που θα συζητήσουμε:
 Η σημασία του «να είσαι εδώ»
 Οι βασικές ανάγκες
 Διαχείριση άγχους – φόβου – θυμού
 Ιδέες για ενδυνάμωση
 Πρακτικές ασκήσεις
Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο email: biosynthesisgr@gmail.com ώστε να σας σταλεί ο αντίστοιχος σύνδεσμος για την είσοδο στην πλατφόρμα Zoom. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Γεωργία Φραγκάκη
-Εκπαιδευτικός
-Ψυχοσωματική Θεραπεύτρια με τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης
-‘Μαθήματα Προσωπικής Ανάπτυξης και Γονεϊκής Τέχνης’


Read more ...
23/01/2021
18:00 -20:00 #_CATEGORY

24px;">

Η ζωή ξεκινά μέσα στη μήτρα

Μήτρα το πρώτο σχολείο, η πρώτη οργάνωση της ζωής. Κατά τη διάρκεια της κύησης το έμβρυο λαμβάνει πληθώρα συναισθημάτων και πληροφοριών για τη ζωή έξω από αυτήν. Μέσα από τη μητέρα και τον τρόπο ζωής της γνωρίζει το περιβάλλον, βιώνει τα συναισθήματα της.
Σε αυτό το εργαστήριο μέσω κινητικού διαλογισμού θα δημιουργήσουμε την προσωπική μας μήτρα, θα τροφοδοτήσουμε το «έμβρυο» μας με θετικές πληροφορίες και συναισθήματα, θα συνδεθούμε μαζί του ,θα το θρέψουμε με φροντίδα και αγάπη, θα βιώσουμε την αίσθηση μιας καλής κύησης και θα γεννήσουμε τον καινούργιο μας εαυτό. Θα υποδεχτούμε το νεογέννητο και θα το καθοδηγήσουμε στα πρώτα του βήματα αναγνωρίζοντας του πρώτοι εμείς και έπειτα το σύνολο της ομάδας το δικαίωμα στην ζωή.
Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο email: biosynthesisgr@gmail.com ώστε να σας σταλεί ο αντίστοιχος σύνδεσμος για την είσοδο στην πλατφόρμα Zoom. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Γεωργίου Δέσποινα
Yoga Nidra
Εκπαιδευόμενη στη Σωματική Ψυχοθεραπεία με τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης


Read more ...
30/01/2021
18:00 -20:00 #_CATEGORY

24px;">

Ακούω το σώμα μου

Ακούω το σώμα μου… ζω με το σώμα μου… Στο σώμα μου όλα είναι καταγεγραμμένα… Συναισθήματα, βιώματα… Υπάρχει η κυτταρική μνήμη. Όλα είναι αποθηκευμένα εκεί. Σε κάθε κύτταρο. Μου μιλάνε, μου φωνάζουν, μου γελάνε. Μου λένε την ιστορία μου…
Το ζήτημα είναι πόσο γνωρίζω, αφουγκραζομαι ή ακούω αυτές τις ανάγκες ή τις διαμαρτυρίες κάθε φορά.
Σ’ αυτό το εργαστήρι θα προσπαθήσουμε να νιώσουμε το σώμα μας και να συνοδεύσουμε την ιστορία μας!
Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο email: biosynthesisgr@gmail.com ώστε να σας σταλεί ο αντίστοιχος σύνδεσμος για την είσοδο στην πλατφόρμα Zoom. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κατερίνα Καραμπάση
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συντονίστρια-Εκπαιδεύτρια Ομάδων Σχολών Γονέων & εκπαιδευόμενη στη Σωματική Ψυχοθεραπεία Βιοσύνθεσης.


Read more ...
26/03/2021 - 28/03/2021
16:00 -22:00 #_CATEGORY

24px;">

1η Διεθνής Διαδικτυακή Συνάντηση Θεραπευτών Βιοσύνθεσης

Σχετικά με τη Διεθνή Διαδικτυακή Συνάντηση Θεραπευτών Βιοσύνθεσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 26, 27 και 28 Μαρτίου 2021, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η ιστοσελίδα μας είναι σε λειτουργία www.biosynthesis2021.org
Για οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας σχετικά με τη συνάντηση, παρακαλούμε όπως στείλετε σ’ εμάς στο infocy@biosynthesis2021.org
Για τεχνική υποστήριξη σε οποιαδήποτε περίπτωση, παρακαλούμε όπως στείλετε στο support@easyconferences.org οι οποίοι θα υποστηρίξουν την τεχνική υποδομή της συνάντησης μας.
Πιο κάτω σας θυμίζουμε με τα εξής:
Εγγραφή
– Επισκεφθείτε την www.biosynthesis2021.org
– Επιλέξετε Εγγραφή
– Ακολουθείστε τα βήματα όπως αναφέρονται
– Θα κληθείτε να υποβάλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο για επικοινωνίαΠροτεινόμενα θέματα που θα παρουσιαστούν
– Θεωρητικές πτυχές της Βιοσύνθεσης
– Πρακτικές εφαρμογές της Βιοσύνθεσης
– Βιοσύνθεση και Πνευματικότητα
– Βιοσύνθεση για παιδιά
– Αρχαίες θεραπείες και Βιοσύνθεση
– Συνδυασμός της Βιοσύνθεσης με άλλες προσεγγίσεις
Ημερήσιο Πρόγραμμα
– Η διαδικτυακή μας συνάντηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26/3/2021 και ώρα 16:00 ώρα Κύπρου (UTC+2) με ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Δρ Βασίλη Χριστοδούλου.
– Ακολούθως, θα είναι με μεγάλη μας τιμή να έχουμε τον David και την Sylvia με την εναρκτήρια τους παρουσίαση, η οποία θα απευθύνεται σε όλους τους συμμετέχοντες.
– Μετά από τα πιο πάνω και για το υπόλοιπο της ημέρας μέχρι τις 22:00, θα έχουμε τις υπόλοιπες παρουσιάσεις/εργαστήρια.
– Το Σάββατο 27/3/2021 και Κυριακή 28/3/2021, η συνάντηση θα ξεκινά και πάλι στις 16:00 και θα τελειώνει στις 22:00, ανάλογα με το πρόγραμμα, το οποίο θα κοινοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Θα υπάρχει σχετικό διάλειμμα μεταξύ όλων των παρουσιάσεων.
Ομιλητές /Παρουσιαστές
Όσοι επιθυμούν να κάνουν μια παρουσίαση/εργαστήριο, παρακαλούμε κατά πρώτο να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει εγγραφή και μετά όπως ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας στο σύνδεσμο Υποβολή. Παρακαλούμε όπως αυτό πραγματοποιηθεί το συντομότερο και όπως η παρουσίαση σας είναι στην αγγλική.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,
Νέλλη & Δημήτρης
Biosynthesis 2021, infocy@biosynthesis2021.org


Read more ...
18/09/2021 - 19/09/2021
10:00 -16:00 #_CATEGORY

24px;">

Το άγγιγμα στη Σωματική Ψυχοθεραπεία: Η προσέγγιση της Βιοσύνθεσης

Το άγγιγμα είναι το θεμελιώδες έδαφος της ανθρώπινης εμπειρίας. Κατα τη διάρκεια όλης μας της ζωής αποτελεί την ισχυρότερη ρυθμιστική δύναμη για το ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Παρ’ όλα αυτά η κατανόηση μας για τη δύναμη του άγγιγματος παραμένει θεωρητικά και ερευνητικά ανελλιπης. Περισσότερη προσοχή έχει δοθεί στην πολύ πραγματική και βαθειά βλάβη του βίαιου και παραβιαστικού αγγιγματος παρά στη βαθειά δυναμική του αγγιγματος ως θεραπευτικού παράγοντα.


Read more ...
1 2 3 4 5