Events

#_EVENTIMAGE

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/DATE
#_EVENTDATES

ΩΡΕΣ/TIME
#_EVENTTIMES

{has_location}

ΧΩΡΟΣ/LOCATION
#_LOCATIONLINK

{/has_location}
#_EVENTNOTES
#_LOCATIONMAP
02/12/2018
11:00 -14:15 #_CATEGORY

24px;">

Εργαστήριο Feldenkrais

Η μέθοδος Feldenkrais είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα σωματικής αγωγής το οποίο βασίζεται στις αρχές της φυσικής, της εμβιομηχανικής – κινησιολογίας, της βιολογίας, της νευροφυσιολογίας, της ψυχολογίας, της ανθρωπολογίας και της εξελικτικής θεωρίας.

Αντίθετα με τους συνήθεις τρόπους σωματικής αγωγής που εστιάζουν στην μυϊκή ενδυνάμωση, στη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ή αερόβιας ικανότητας ή σε διατάσεις, η μέθοδος Feldenkrais εμβαθύνει την αίσθηση του πώς κινούμαστε, αναπτύσσει δηλαδή την κιναισθητική μας αντίληψη και μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε στερεότυπα πρότυπα κίνησης. Μας διδάσκει στρατηγικές για να μειώσουμε την προσπάθεια και την καταπόνηση όταν κινούμαστε και μας μαθαίνει νέα πρότυπα που μας επιτρέπουν μια πιο αποτελεσματική και φυσιολογική στάση και κίνηση. Βελτιώνοντας την ποιότητα και τον συντονισμό της κίνησής μας, βελτιώνουμε και τη συναισθηματική και νοητική λειτουργία σε διάφορους τομείς της ζωή μας. Μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε, να λειτουργούμε και να ενεργούμε πιο άνετα και δημιουργικά.

Η κατανόηση και η βελτιστοποίηση της κίνησης, μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για ανθρώπους όλων των ηλικιών και με διαφορετικά προβλήματα υγείας. Είναι χρήσιμη για άτομα με μυοσκελετικές παθήσεις, για ηλικιωμένους που επιθυμούν να βελτιώσουν την λειτουργικότητά τους σε καθημερινές δραστηριότητες, για μουσικούς και χορευτές που αναζητούν νέους τρόπους κινητικής έκφρασης, για αθλητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοση τους, ή παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες. Με κλινικές μελέτες έχει τεκμηριωθεί η ωφελιμότητα της μεθόδου σε παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, το πάρκινσον, η εγκεφαλική παράλυση και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Σημαντική είναι επίσης η συμβολή της στη μείωση του στρες.

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα εξερευνήσουμε την περιοχή της ωμικής ζώνης. Προεκτείνοντας τη συνειδητοποίηση του σώματος και διευκολύνοντας την νευρομυϊκή αυτογνωσία, θα απελευθερώσουμε την περιοχή από σφιξίματα, εντάσεις, βάρος ή κούραση, κάτι που θα συμβάλλει στην καλύτερη ευθυγράμμισή μας.

Όταν είμαστε περισσότερο ευθυγραμμισμένοι, συνήθως χρησιμοποιούμε εκφράσεις όπως «νιώθω πιο ελαφρά, πιο εύκολα, πιο μακριά την πλάτη μου, πιο εύκαμπτος, αναπνέω καλύτερα».

Οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα.

Για συμμετοχές μπορείτε να καλέσετε τις ημέρες και τις ώρες γραμματείας ή στέλνοντας ένα email.

Κόστος: 30 ευρώ


Read more ...
12/01/2019 - 13/01/2019
10:00 -15:00 #_CATEGORY

24px;">

Θεραπεύοντας το Tραύμα

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες που θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοσωματική προσέγγιση στο τραύμα και ταυτόχρονα λειτουργούν και σαν εισαγωγή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιοσύνθεσης. Ταυτόχρονα απευθύνονται σε όποιον θέλει να δουλέψει εστιασμένα και εντατικά σε θέματα που τον απασχολούν και σχετίζονται με τραυματικές εμπειρίες, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχει σε κάποια άλλη ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Στα σεμινάρια αναλύονται βασικές έννοιες του τραύματος, διαφορετικές κάθε φορά, και στη συνέχεια γίνεται θεραπευτική δουλειά για όλους τους συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες 2-4 ατόμων με τη καθοδήγηση θaεραπευτών της Βιοσύνθεσης.

Η τραυματική εμπειρία μπορεί να οφείλεται σε καταστροφικά γεγονότα αλλά και σε επώδυνα γεγονότα καθημερινής ζωής. Δεν είναι το μέγεθος του γεγονότος, αλλά το μέγεθος της απειλής που βίωσε κάποιος, που έχει αποφασιστική σημασία. Αυτό που τραυματίζει δεν είναι το γεγονός αλλά η επίδραση του στο νευρικό σύστημα η οποία εκφράζεται με μια μεγάλη γκάμα συμπτωμάτων από υπερδιέγερση μέχρι απάθεια, οργανικά προβλήματα και αρρώστιες, σωματικά συμπτώματα, φοβίες, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνίες, δυσκολίες συγκέντρωσης κλπ.

Ως τραύμα ορίζεται η αποδιοργάνωση του νευρικού συστήματος που δεν μπορεί πλέον να ολοκληρώσει τους κύκλους εγρήγορσης και χαλάρωσης που αποτελούν τη φυσιολογική του λειτουργία.

Ο τρόπος που προσεγγίζουμε το τραύμα είναι κατ’ αρχήν η εστίαση στις σωματικές αισθήσεις. Αυτές μας οδηγούν στη μεταμόρφωση της εγκλωβισμένης τραυματικής εμπειρίας σε απελευθερωτική θεραπευτική εμπειρία. Είναι στη φύση του νευρικού μας συστήματος να δρα εξισορροπητικά και να δημιουργεί στον πυρήνα της τραυματικής εμπειρίας έναν άλλο πυρήνα της θεραπευτικής οδού. Σε αυτόν το πυρήνα έχει πρόσβαση η αισθητηριακή μας αντίληψη και αυτόν ακολουθούμε.

Καθώς οι σύγχρονες έρευνες των νευροεπιστημών καταδεικνύουν πλέον την άμεση σχέση σωματικών αισθήσεων-συναισθημάτων και νοητικών λειτουργιών, ο ενοποιημένος άνθρωπος (σκέψη-συναίσθημα-συμπεριφορά) απαιτεί ενοποιημένες προσεγγίσεις για την θεραπεία του. Οι αυτορρυθμιστικές δυνατότητες του ανθρώπου είναι οι μόνες που θεραπεύουν πραγματικά. Ενεργοποιούνται πιο αποτελεσματικά μέσω της σωματικής προσέγγισης στο τραύμα απ’ ότι μέσω άλλων προσεγγίσεων που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στο νου αφήνοντας το σώμα εκτός θεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης στο τηλ. 210 6836485 ή στο e-mail info@biosynthesis.gr

ΚΟΣΤΟΣ
110 ευρώ για πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη του σεμιναρίου
130 ευρώ για καταβολή την μέρα της έναρξης


Read more ...
29/03/2019 - 31/03/2019
10:00 -16:00 #_CATEGORY

24px;">

Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2019

Το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης έχει τη χαρά να ανακοινώσει την έναρξη του νέου του εκπαιδευτικού προγράμματος στις 29, 30 & 31 Μαρτίου 2019.


Read more ...
31/03/2019
17:00 -18:00 #_CATEGORY

24px;">

Βιοσύνθεση και παιδιά

Με αφορμή τα σεμινάρια που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με τα παιδιά και την Βιοσύνθεση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πρόθεση μας είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα απευθύνεται σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα παιδιά. Η σκέψη για την ομάδα είναι να είναι εκπαιδευτική – εποπτική. Υπεύθυνη για την ομάδα θα είναι η Άννα Κόστινα κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Η ομάδα απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει και να πάρει πληροφορίες για τον κόσμο των παιδιών σε συνάρτηση με την Βιοσύνθεση.
Σκοπός της ομάδας είναι να πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα για περίπου 5 ώρες και ημέρα Σάββατο ή Κυριακή.
Την Κυριακή 31/3/2019 στις 17:00 στο χώρο της Βιοσύνθεσης θα βρίσκεται η Κα. Κόστινα για να μιλήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους και να συζητήσουν όλοι μαζί την τελική μορφή της ομάδας.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει στην πρώτη συνάντηση η οποία θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.

Η ομάδα αφορά όχι μόνο θεραπευτές της Βιοσύνθεσης αλλά και άλλων σωματικών ψυχοθεραπευτικών μεθόδων κι ιδιαίτερα όλους όσους εργάζονται με ή φροντίζουν παιδιά, καθώς και γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν υγιή προσωπικότητα

Η Άννα Κόστινα είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.
Εκτός από τις βασικές σπουδές και την εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία (Ρωσία), έχει εκπαιδευτεί και στους εξής τομείς: Βiosynthesis (International Institute of Biosynthesis, Moscow Programm), Bodynamic (Bodynamic International ApS, Δανία, Moscow Programm), Ψυχόδραμα (Institution of Psychodrama and Role Training, Moscow), Emotional – Rational Therapy (Narcological Clinic No6, θεραπεια εξαρτήσεων). Έχει δουλέψει ως σύμβουλος γονέων και παιδιών σε σχολεία και ατομικά.
.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο ΕΚΒ στο τηλ. 210 6836485 ή στο email info@biosynthesis.gr


Read more ...
13/04/2019 - 14/04/2019
10:00 -16:00 #_CATEGORY

24px;">

Ακροβατώντας στα 1000+1 πρόσωπα της ομάδας

Πολύ πρόσφατα και άκρως θεαματικά βήματα της νευροβιολογίας εμπλούτισαν εντυπωσιακότατα τις απόψεις μας για τη σωματική και μη συνειδητή βάση του τρόπου με τον οποίο χτίζεται η πρωτογενής αυτοσυναίσθησή μας. Δηλαδή, η ικανότητά μας να νιώθουμε αδιαλείπτως, καθώς και να μπορούμε να αρθρώνουμε λεκτικά και να εννοούμε ψυχολογικά, το τόσο αυτονόητο για τον νου μας «εγώ είμαι».


Read more ...
01/05/2019
10:00 -17:00 #_CATEGORY

24px;">

Πρωτομαγιά 2019 στο Ηραίο, Λουτράκι Κορινθίας.

Μια άλλη διάσταση της Πρωτομαγιάς στο μαγευτικό παραθαλάσσιο Ιερό της Ήρας, στην Κορινθία. Πέρα από το να χαρούμε στη λουλουδιασμένη φύση, σε ένα χώρο υποβλητικό με το βωμό να δεσπόζει δίπλα στο κύμα, θα γνωρίσουμε μέσα από αρχαία κείμενα και βιωματικά δρώμενα την Ήρα και τη Μήδεια -που σε αυτό το χώρο συναντήθηκαν- εξερευνώντας μέσα μας το πεδίο: Γυναίκα.


Read more ...
18/05/2019
17:00 -22:00 #_CATEGORY

24px;">

Εκπαιδευτικό εργαστήριο “Βιοσύνθεση και παιδιά”

Σκοπός των συναντήσεων είναι να εκπαιδευτεί κάποιος, με βάση την προσσέγιση της Βιοσύνθεσης. Κάθε συνάντηση θα έχει ένα θέμα, το οποίο θα εξερευνήσουμε τόσο θεωρητικά όσο και, βιωματικά. Επίσης, θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και εποπτεία.
Η εκπαίδευση αφορά μόνο επαγγελματίες που ασχολούνται με την θεραπεία των παιδιών ή με την ψυχική υγεία σε γενικότερο πλαίσιο.

Θα είναι χρήσιμο για τους σπουδαστές και θεραπευτές Βιοσύνθεσης
που θέλουν να δουλεύουν με παιδιά όπως και αν θέλουν να κάνουν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες με τους γονείς.

Το εργαστήρι θα έχει διάρκεια 5 ώρες και θα πραγματοποιείται 1 φορά το μήνα Σάββατο η Κυριακή. Το κόστος του εργαστηρίου είναι 70 ευρώ.

Τα βασικά θέματα των συναντήσεων:

Το παιχνίδι ως κύριο εργαλείο ψυχοθεραπείας παιδιών. Πώς ερμηνεύουμε τα θέματα του παιχνιδιού και τις δράσεις του παιδιού, πώς θα βάλουμε επίσης τον γονέα μέσα στο παιχνίδι, πώς μπορεί να γίνει μια θεραπευτική παρέμβαση.

Βασικές αρχές της Βιοσύνθεσης σε θεραπεία παιδιών. Πώς τις χρησιμοποιούμε και πώς μπορούμε να κάνουμε μια ατομική συνεδρία ή μια ομάδα σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

Οι βασικές διαφορές δουλειάς με διαφορετικές ηλικίες.

Δουλειά με τους γονείς – η στάση του θεραπευτή και όρια με την οικογένεια. Ποια θέματα είναι συνήθως δύσκολα.

Το θέμα της πρώτης συνάντησης που θα γίνει 18/5/2019 είναι “Βασικές αρχές του θεραπευτικού παιχνιδιού και η διαφορά με την ψυχοθεραπεία των ενηλίκων”.

Υπεύθυνη της εκπαίδευσης και των εργαστηρίων θα είναι η Άννα Κόστινα. Kλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.
Εκτός από τις βασικές σπουδές και την εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία (Ρωσία), έχει εκπαιδευτεί και στους εξής τομείς: Βiosynthesis (International Institute of Biosynthesis, Moscow Programm), Bodynamic (Bodynamic International ApS, Δανία, Moscow Programm), Ψυχόδραμα (Institution of Psychodrama and Role Training, Moscow), Emotional – Rational Therapy (Narcological Clinic No6, θεραπεια εξαρτήσεων). Έχει δουλέψει ως σύμβουλος γονέων και παιδιών σε σχολεία και ατομικά.


Read more ...
19/05/2019
17:00 -20:00 #_CATEGORY

24px;">

Βιοσύνθεση παιδιά και γονείς

Με αφορμή τα σεμινάρια που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με τα παιδιά και την Βιοσύνθεση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ένας κύκλος συναντήσεων ξεκινάει από τις 19/5/19 με τίτλο « Βιοσύνθεση , παιδιά και γονείς».
Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Άννα Κόστινα, κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να ανακαλύψουμε και να διερευνήσουμε καινούργιους τρόπους , νέα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ γονιού και παιδιού και νέες πληροφορίες για τον κόσμο των παιδιών σε συνάρτηση με την Βιοσύνθεση.

Σκοπός της ομάδας είναι να πραγματοποιείται συνάντηση μία φορά τον μήνα για 3 ώρες και ημέρα Σάββατο ή Κυριακή στον χώρο του Ελληνικού κέντρου Βιοσύνθεσης.

Η πρώτη συνάντηση………..

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Σωστή χρήση και Προστασία

Η χρησιμότητα του διαδικτύου ως μέσο που προάγει την ενημέρωση, τη γνώση και την ψυχαγωγία είναι δεδομένη και η εξάπλωσή του φαίνεται να είναι τόσο ραγδαία που δε λείπει πια σχεδόν από κανένα σπίτι. Πολλοί γονείς, από πολύ νωρίς θεωρούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το internet σαν ένα απαραίτητο εργαλείο που βοηθά το παιδί τους να ενημερωθεί, να διευρύνει τις γνώσεις του, να βρει εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα πληροφορίες για τις εργασίες του σχολείου ή ακόμα και να εξοικειωθεί με την τεχνολογία που η εποχή απαιτεί. Ωστόσο, όταν μιλάμε για τα παιδιά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όσο ελκυστικό και αν είναι το διαδίκτυο δεν παύει να κρύβει κινδύνους:

– Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνούν τα παιδιά στο διαδίκτυο;
– Από ποιά ηλικία επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης;
– Μπορεί το διαδίκτυο να έχει θετικό ρόλο στη ζωή των παιδιών;
– Δύναμη ή Αδυναμία;
– Πρόοδος ή Απομόνωση;

Πολλά είναι τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς όσον αφορά τη τεχνολογία και το διαδίκτυο.
Πολλά τα ερωτήματα , πολλές οι απαντήσεις.
Η Βιοσύνθεση μέσα από ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας γονιού και παιδιού δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε πως να προστατεύσουμε αλλά και να βοηθήσουμε τα παιδια και τους γονείς να προσαρμόσουν την τεχνολογία στη ζωή.
Ζωή με την βοήθεια του διαδικτύου και όχι Ζωή στο διαδίκτυο.

Κόστος: 40 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στο ΕΚΒ στο τηλ.: 210-6836485 ή στο email:info@biosynthesis.gr


Read more ...
24/05/2019 - 25/05/2019
00:00 -23:59 #_CATEGORY

24px;">

Διεθνής συνάντηση θεραπευτών της Βιοσύνθεσης στη Μόσχα

Διεθνής συνάντηση θεραπευτών της Βιοσύνθεσης θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 24 και 25 Μαϊου 2019.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την ποικιλομορφία και τον πλούτο της Βιοσύνθεσης, να συναντήσουν Ρώσους και διεθνείς θεραπευτές της Βιοσύνθεσης και εκπαιδευτές, να μάθουν τί είναι η Βιοσύνθεση από τους πρώτους φοιτητές του David Boadella.

Εκτός από τις κύριες έννοιες και αρχές της Βιοσύνθεσης, θα παρουσιαστούν πολλές πρακτικές τεχνικές και δομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική ζωή.

Η Δρ. Λίλη Αναγνωστοπούλου, διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης, θα πραγματοποιήσει στο συνέδριο ομιλία:

Shame, Intimacy and Deception. Master-class (1,5 hs)

Δρ. Λίλη Αναγνωστοπούλου

Deception and self-deception are biologically based functions. Intimacy is also a biologically based need. Shame is our predicament after the original sin. Vulnerability is a prerequisite for intimacy but also a cause for shame and deception. Navigating the waters of the polarities of the human condition is the calling of a psychotherapist. In Biosynthesis we get this as the starting point of practicing therapy.

I invite you to explore together these fascinating concepts that like to lay hidden under several issues in therapy, training and supervision.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιήσει ομιλία και η Ξανθίππη Σβολοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στο Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης.

Harmony: the principle of the body universe

In this masterclass we will explore the biological, psychological and spiritual aspect of Harmony.  Exploring harmony, our focus will be on the importance of the emotion of joy. In this context, harmony and joy are two major forces in human connection. We will experience different types of connection with ourselves, others and cosmos through breathing, body movement- dance and creative expression. In our consideration working on the source of harmony is a way of restoring different forms of disconnection. This experience may be a protasis for the therapeutic process and relationship.


Read more ...
12/09/2019 - 15/09/2019
19:00 -15:00 #_CATEGORY

24px;">

10η Συνάντηση Θεραπευτών της Βιοσύνθεσης στην Επίδαυρο 12-15/09/2019

Κάθε χρόνο μαζευόμαστε στον ιερό χώρο του Ασκληπείου για να ξανά συνδεθούμε με τις αρχαίες ρίζες της θεραπευτικής πρακτικής. Οργανώνουμε βιωματικά εργαστήρια με σκοπό την εμβάθυνση της θεραπευτικής διαδικασίας, συμβάλλοντας στη προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη.

Προσκεκλημένοι μας φέτος και όσοι θεραπευτές – ανεξαρτήτως ειδικότητας – πιστεύουν ότι η ψυχή κατέχει κεντρικό ρόλο στη θεραπεία και θέλουν να έρθουν σε διάλογο και διάδραση μαζί μας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 19:00 και θα λήξει την Κυριακή μετά το μεσημεριανό γεύμα. Η συμμετοχή είναι 60 € το άτομο
(η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει διαμονή και διατροφή).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 12/9
19:00 Συνάντηση στο ξενοδοχείο Ελένη
19:30 – 21:00
«Μόνοι… Ελεύθεροι… ΜΑΖΙ!»
Μαρίνα Χαϊδούτη, Ιλιάνα Γρηγοράτου, Μαρία Ιορδανίδου, Ελένη Μαυρομάτη, Γεωργία Πολυχρόνη, Βαγγέλης Σκαπεντζής, Αλέξανδρος Φονλάνκε (Ελλάδα)

Ένα Μαζί πανανθρώπινο που μας ενώνει όλους. Μέσο της ένωσης η καρδιά μας, η άγκυρα της σύνδεσης), η πηγή της ένωσης ρέει από τον πυρήνα μας (θάλασσα κοινή για όλους). Όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί αλλά μας ενώνει η ουσία μας. Η ουσία…. το βάθος που μας χωράει όλους. Η Βιοσύνθεση μας καλεί να συνδεθούμε με την ουσία μας, ο δρόμος για να της προσεγγίσουμε περνάει από τα 7 ενεργειακά πεδία. Μια διαδρομή για να βρει κανείς το δρόμο ώστε να βιώσει τον πυρήνα-ουσία του και να έρθει στο Μαζί.

21:00 Δείπνο σε κοντινή ταβέρνα
Παρασκευή 13/9
08:30 – 09:00 Άνοιγμα του λαιμού
Alena Vecerova Prochazkova (Τσεχία)

Μέσα από δουλειά αναπνοής και γείωσης με το σώμα θα εξερευνήσουμε με ποιον τρόπο ο ήχος μπορεί να εκφραστεί, πως διάφοροι τρόποι αναπνοής μπορούν να αλλάξουν τη αίσθηση του σώματος και πώς να ανοίξουμε τον λαιμό για ήχο και δημιουργικότητα.

09:00 – 10:00 Πρωινό
10:30 – 11:30 Μια εισαγωγή στις οριζόντιες και κάθετες σχέσεις και μια ιδιαίτερη ματιά στις αδελφικές σχέσεις και το πώς κατευθύνουν τις σχέσεις μας στις ομάδες.
Gerlinde Buchholz (Γερμανία)

12:00 – 13:00 «Η σιωπή της καρδιάς»
Δημήτρης Σιούερ (Κύπρος)

Αν καταφέρουμε να αφουγκραστούμε την ηχηρή και ισχυρή σιωπή της Καρδιάς, τότε μπορούμε να ακούσουμε και να αισθανθούμε όσα έχει το Σώμα μας να μας πει.
Αισθήσεις, συναισθήματα, ανείπωτα λόγια, κινήσεις του σώματος που ήταν αναγκαίες και είχαν αρχίσει αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.
Τότε ίσως να μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μέσα μας να αγγίξουμε τα τραύματα μας, και να λύσουμε αυτά που ίσως παραμένουν άλυτα και προκαλούν ακόμα πόνο.
Γεύμα
17:30 – 19:00 «Από την κατανόηση της μητ(έ)ρας στην αυτοφροντίδα»
Γεωργία Φραγκάκη (Ελλάδα)

Η σχέση μας με τη μητέρα – μήτρα είναι βαθειά, κυτταρική, οργανική και επηρεάζει τον τρόπο σύνδεσης μας με τον εαυτό, με τους άλλους, με τον κόσμο.
Κατανοώντας και θεραπεύοντας την εσωτερικευμένη μητέρα, μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και να επιλέγουμε με υγεία.

Ως ενήλικες μπορούμε να είμαστε εμείς, η ιδανική μητέρα του εαυτού μας και να
φροντίσουμε με ανιδιοτελή αγάπη, τις ανάγκες και τα συναισθήματα μας.
Μπορούμε να κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων
και να έχουμε καλύτερη επικοινωνία. Μπορούμε, ως θεραπευτές, να φροντίσουμε
καλύτερα τις νέες μητέρες και τους πατέρες και να βοηθήσουμε έτσι τα
παιδιά.

19:30 – 21:00 «Χορεύοντας το κάθε εδώ και τώρα μου».
Εκφραστική Κίνηση- μέθοδος Rio abierto.
Ειρήνη Μπατάκη

Η εκφραστική κίνηση Rio Abierto (στα ελληνικά ανοικτό ποτάμι) είναι ένας δημιουργικός συνδυασμός ψυχοσωματικών, καλλιτεχνικών και διαπροσωπικών προσεγγίσεων όσο αφορά την ΚΙΝΗΣΗ και ΕΚΦΡΑΣΗ του σώματος και του εαυτού και μας καλεί να χτίσουμε μια περισσότερο υγιή και αρμονική σχέση με το σώμα μας, τον εαυτό μας, με τους άλλους, την Γη και τον Χώρο που μας περιβάλλει.

Ξεκίνησε το 1966 από την Αργεντινή και την ψυχολόγο Maria Adela Palcos και διαδόθηκε γρήγορα σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Μεσογείου με εξαιρετικά επιτυχημένες εφαρμογές στον τομέα της εκπαίδευσης, της προσωπικής ανάπτυξης και της ψυχικής υγείας.

Στο εργαστήριο αυτό θα έρθουμε σε πρώτη γνωριμία με την μέθοδο Rio abierto, προκειμένου να διευρύνουμε την σωματική μας συνείδηση, να γειώσουμε τη ζωτικότητα και την παλέτα των συναισθημάτων και εκφραστικών δυνατοτήτων μας και να μοιραστούμε την χαρά και δημιουργικότητα της ομαδικής και ελεύθερης κίνησης στη μουσική.

Σάββατο 15/9
08:00 – 09:00 Πρωινή δραστηριότητα στην παραλία
09:00 – 10:00 Πρωινό
10:00 Αναχώρηση για την Αρχαία Επίδαυρο
10:30 – 12:00 «Από την τραγωδία στη θεραπεία: αντίστροφη πορεία στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου»
Δήμητρα Καμαρινού (Ελλάδα)

Πώς η Τραγωδία δρούσε θεραπευτικά στις τραγωδίες της ζωής;. Ακολουθώντας πορεία αντίστροφη από την αρχαία, δηλαδή από το αμφιθέατρο προς την είσοδο του Ασκληπιείου, θα εξερευνήσουμε σαν σε μύηση θεραπευτικές πρακτικές για το “υγιαίνον της ψυχής”.

12:00 – 13:00 «Στοιχείο – η πηγή δύναμης μας»
Alexander Sellyar – (Ρωσία)

Ο καθένας μας έχει γεννηθεί σε κάποια χρονική περίοδο και σε κάποιο σημείο. Στην γέννηση μας ο καθένας μας λαμβάνει την ενέργεια του στοιχείου του. Αυτό μας βοηθάει και μας δίνει δύναμη. Μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με το στοιχείο μας αυτό. Σ’αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε ποιο είναι το στοιχείο μας, ποια στοιχεία μας βοηθούν και ποια μας αποδυναμώνουν ή και μας είναι επικίνδυνα.
13:00 – 14:00 «Αυτοσχεδιασμός στη φύση»
Amit Azaz (Ισραήλ)

Καθοδηγούμενη κίνηση με στόχο την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και μεταξύ μας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο
18:00 – 19:30 «Συνάντηση με τους προγόνους»
Κάρλα Ματακιόνι, Ροζάννα Ελευθερίου (Ελλάδα)

Σ’ αυτόν το ιδιαίτερο τόπο την Επίδαυρο, σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή συνάντηση. Την συνάντηση με τους προγόνους μας. Με όχημα το σώμα που είναι φορέας της ζωής αλλά και της μνήμης ολόκληρης της ιστορίας μας, σ’ αυτό το εργαστήρι χρησιμοποιώντας το χορό, την διαλογιστική κίνηση και ασκήσεις ψυχοδράματος, θα αφουγκραστούμε το σώμα και το πνεύμα για να συλλέξουμε μηνύματα μιας θετικής κληρονομιάς απ’ τους προγόνους μας, με σκοπό να συνδεθούμε στο παρόν με την πίστη, την ελπίδα και την ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής.

20:00 – 21:30 «Η Αναπνοή μου είναι…»
Φρόσω Ματσούκα (Ελλάδα)

Ζεις χάρη στην αναπνοή. Είσαι προϊόν μιας αναπνοής. Κάθε τι που αντιλαμβάνεσαι και πραγματοποιείς γίνεται μέσω της αναπνοής. Τη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με την αναπνοή σου, το Σύμπαν ρέει με αφθονία μέσα σου.
Yogi Bhajan

Κυριακή 16/9
08:00 – 08:30 Πρωινή δραστηριότητα στην παραλία
08:30 – 09:30 Πρωινό
09:30 – 10:30 «Απαλότητα στο σώμα»
Paz Cardin (Ισπανία)

Η εμπειρία της απαλότητας ως μέρος του εαυτού είναι αυτό που θα εξερευνήσουμε. Μια σωματική δουλειά μέσα από την απαλότητα που θα καθοδηγηθεί στην ακινησία και την κίνηση δίνοντας την δυνατότητα κανείς την ενσωματώσουμε στη ζωή μας.

Όπως η απαλότητα φαίνεται να χάνεται σ’αυτό τον σκληρό κόσμο, απομονομένη στην στενή προσωπική ζωή που και αυτή φαίνεται να εξαφανίζεται. Το εργαστήριο αυτό είναι μια προσπάθεια να μας υπενθυμίσει την σημασία της γλυκήτητας στον κόσμο μας, ως μέρος της εμπειρίας την Αγάπης. Θυμίζει το ποίημα του Lain Thomas:
«Αν είστε απαλοί. Μην αφήνετε τον κόσμο να σας κάνει σκληρούς. Μην αφήνετε τον πόνο να σας κάνει να μισείτε. Μην αφήνετε την πικρία να σας κλέψει την γλυκήτητα. Να είστε περίφανοι που αν και ο υπόλοιπος κόσμος διαφωνεί, συνεχίζετε να πιστεύετε ότι είναι ένα όμορφο μέρος.»

11:00 – 12:00 «Ενθάρρυνση της συνειδητής πρόσδεσης»
Mark Ludwig (ΗΠΑ)

Ομιλία και βίντεο για το πώς προσεγγίζει αναπτυξιακά η Σωματική Ψυχολογία την δουλειά με την δυάδα μωρό-γονιός, με μωρά από 0 έως 1 έτους και τους γονείς τους. Η προσέγγιση «Ενθάρρυνση της Ενσυνείδητης Πρόσδεσης» χρησιμοποιεί το μασάζ του μωρού από τον γονέα ως βάση για την εκπαίδευση των γονιών στη δική τους αυτορρύθμιση και την αλληλορύθμιση των πολλαπλών οργανικών καταστάσεων του μωρού. Αυτό το εργαστήριο θα εστιάσει στην σημασία της ευαίσθητης απτικής επαφής μεταξύ του μωρού και του γονιού και πως η ασφαλής πρόσδεση επικοινωνείται πρωταρχικά μέσα από την ποιότητα του αγγίγματος και της φροντίδας. Θα τονίσει μια αναδυόμενη παρέμβαση ψυχικής υγείας, ένα υλικό εκπαίδευσης γονέων 10 εβδομάδων, χρησιμοποιώντας το μασάζ μωρού – γονέα ως βάση για την ανάπτυξη της γονικής συνήχησης. Εφάρμοσα αυτό το πρόγραμμα σε συνεργασία με την συνεργάτιδα μου Amy Cooper MA για μια περίοδο 3 χρόνων στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

12:30 – 13:30 Kechries Project
13:30 – 14:30 Κλείσιμο συνάντησης

Θυμηθείτε να φέρετε μαζί σας:
– Μαξιλαράκι ή στρώμα για γιόγκα ή πετσέτα μπάνιου
– Αντικουνουπικό! (για το δωμάτιο και το σώμα)


Read more ...
1 2 3 4 5